Backoffice uitbesteden, of lekker zelf doen?

Backoffice-uitbesteden

Vermoeiend hè? Jij wil iets opzoeken over backoffice uitbesteden voor uitzendbureaus en je krijgt meteen twintig verschillende artikelen die eigenlijk hetzelfde vertellen. Plus nog een stuk of vijf artikelen die je vertellen dat de financiële steun voor ondernemers vanuit de overheid kwam te vervallen per april. Het komt allemaal op hetzelfde neer: als (startend) uitzendbureau kom je niet ver zonder een goede backoffice.

Dus.
Laten we beginnen bij de basis. Wat valt er onder je backoffice? Eigenlijk alles wat te maken heeft met de administratieve, financiële en zelfs juridische zaken van jouw uitzendbureau. Denk hierbij aan zaken als salarisadministratie, uren schrijven en verloning, ziekteverzuim, arbeidsvoorwaarden, debiteurenbeheer, noem maar op. Zaken die eigenlijk precies te veel tijd kosten. En jij weet nog steeds niet of je dit wel of niet wilt gaan uitbesteden. Daar gaan wij je bij helpen. Wij gaan jou vertellen waarom jij al deze zaken gewoon lekker zelf moet gaan doen. Waarom? Gewoon, omdat het kan. En omdat je er dan zelf achter komt dat dat een heel slecht idee is.

Het is eigenlijk heel simpel.
Wat houdt het uitbesteden van je backoffice nou precies in? Het antwoord is simpel: het weggeven van je juridisch werkgeverschap. Iets wat jij liever zelf in handen houdt. Jij moet je misschien veel verder verdiepen in de huidige cao’s en wet- en regelgeving, maar dat is superleuk! Toch...? En natuurlijk kan je af en toe een fout maken. Groot of klein: het is vallen en opstaan. Daar leer je gewoon van.

Lekker meeliften? Natuurlijk niet.
In de uitzendbranche zijn er verschillende certificeringen die jouw uitzendorganisatie als betrouwbaar verklaren. Denk bijvoorbeeld aan de NEN 4400-1 en de VCU-certificering. En om die te krijgen, moet jouw uitzendbureau aan bepaalde eisen voldoen. Wanneer jij je backoffice uitbesteedt, kan je meeliften op de certificeringen van je backoffice partner. En waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?  

Time goes fast when you’re having fun.
Het uitbesteden van je backoffice kost gewoonweg geld. Maar tijdens het uitzoeken van een aantal financiële zaken, ben jij waarschijnlijk ook al gestuit op de voorfinanciering van de lonen. Opdrachtgevers hebben namelijk vaak lange betaaltermijnen en die kunnen soms zelfs oplopen tot de zestig dagen. Dat kost dus óók gewoon geld. En tijd.

Gelukkig gaat de tijd altijd snel wanneer je het leuk hebt met administratief of juridisch werk bijhouden. Al helemaal omdat jij als ondernemer je uitzendbureau hebt opgezet om je vooral met dit soort zaken bezig te houden. Dus dit gaat voor jou absoluut geen probleem zijn. Toch?

Zonde van je tijd.
Daarnaast, waarom zou je in hemelsnaam gaan focussen op jouw core business? Precies, er komt vast wel iemand anders die dat oppakt.

Effe serieus.
Natuurlijk moet jij je backoffice uitbesteden. Al helemaal als je net begonnen bent. En laat dat nou net zijn waar juist wíj je het beste bij kunnen helpen. Weet je waarom? Omdat wij onze backoffice uitbesteden aan onszélf. We weten dus precies waar we mee bezig zijn. Wil je meer weten? Klik dan hier.

false