De cao Groen, Grond en Infra

CAO-groen-grond-infra

Iedere sector heeft zijn eigen cao. Zo ook de sector groen, grond en infrastructuur. Hier vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen. Deze cao is in januari 2024 vernieuwd en geldt tot en met 31 december 2024. Welke afspraken zijn gemaakt over het loon? Je leest het in deze blog. 

Loonsverhoging cao GGI 2024 

Voordat zo’n cao definitief is, vindt er bijna altijd een onderhandeling plaats. Ook voor deze cao hebben verschillende vakbonden zoals de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV), het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) en Het Zwarte Corps (HZC) onderhandeld met werkgeversverenigingen.  

Er zijn onder andere afspraken gemaakt over de reiskostenvergoeding en de bereikbaarheidsvergoeding, maar ook het loon ging door een verandering.  

Sinds 1 januari 2024 krijgt iedereen met een contract van 40 uur een verhoging van €75 bruto en met een contract van 38 uur €71,25. Hierbovenop kwam ook nog een loonsverhoging van 6%. Dit is een stijging van gemiddeld 9%! 

Personeel in groen, grond en infrastructuur uitzenden 

Plaats je personeel in groen, grond en infrastructuur? Kies dan voor de one-stop-shop van JEX. Met onze innovatieve uitzendsoftware verlopen je dagelijkse werkzaamheden zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk.  

Uitzendkrachten correct én op tijd uitbetaald en alles juridisch in orde? Je backoffice uitbesteden en zonder zorgen groeien doe je bij JEX Backoffice.

false