Backoffice uitbesteden

De backoffice van je uitzendbureau uitbesteden scheelt jou als ondernemer in de uitzendbranche veel tijd en moeite. Je backoffice goed beheren is namelijk een vak apart, vandaar dat veel uitbureaus ervoor kiezen om deze uit te besteden bij een gespecialiseerde backoffice partij. Wanneer je ervoor kiest om dit bij JEX Backoffice te doen, doe je dit tegen de laagste all-in factor in de markt. Zo hou jij meer tijd en marge over om te focussen op waar je goed in bent, zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek aan het werk kunnen In dit blog lees je alles over de voordelen van het uitbesteden van je backoffice en bereken je direct wat het jou oplevert.

JEX Backoffice laptop Mockup 1-1

logos_klanten-website_Flexbaas-30
citizen-m-logobar-svg.svg
tiffany-logobar-svg.svg
sonos-logobar-svg.svg
V&V-careers

Wat is backoffice?

Backoffice is de zogeheten achterkant van je organisatie. In de backoffice vinden vooral administratieve en juridische werkzaamheden plaats die nodig zijn om een uitzendbureau goed te laten functioneren en ervoor te zorgen dat deze aan alle wetgeving voldoet. Er wordt gefocust op het correct betalen van de salarissen van uitzendkrachten, het afdragen van de bijbehorende premies, verloning, debiteurenbeheer en alle werkzaamheden rondom het juridisch werkgeverschap.

Een goed georganiseerde backoffice zorgt er voor dat de uitzendkrachten en opdrachtgevers dus zonder zorgen zaken kunnen doen met jouw uitzendbureau. Zo voorkom je dat een uitzendkracht niet het juiste salaris ontvangt en om die reden ervoor kiest om bij een ander uitzendbureau aan de slag te gaan.

Uitbesteden-backoffice

Waarom je backoffice uitbesteden? 

Wanneer je ervoor kiest om een uitzendbureau te starten, wil je jouw uitzendkrachten en opdrachtgevers zo goed mogelijk helpen. Je wilt de juiste uitzendkracht aan de juiste opdrachtgever koppelen om er zo voor te zorgen dat deze elkaar zo goed mogelijk kunnen helpen. Om die reden kan je ervoor kiezen om je backoffice uit te besteden. Het uitbesteden van je backoffice heeft veel verschillende voordelen. Dit verschilt natuurlijk per uitzendbureau maar een aantal van de veelvoorkomende voordelen zijn de volgende:

  •  Je kan meer focussen op het laten groeien van jouw uitzendbureau in plaats van op de administratieve kant die erbij komt kijken. Door alle wet- en regelgeving uit de uitzendbranche kan de administratieve kant namelijk veel tijd in beslag nemen.

  • Door het uitbesteden van je backoffice zorg je ervoor dat dit schaalbaar is. Als je bijvoorbeeld meer uitzendkrachten plaatst, hoef je de administratieve kant van je uitzendbureau niet op te schalen. De partij waar jij jouw backoffice uitbesteedt, doet dit namelijk zonder dat jij je er zorgen over hoeft te maken.

  • Vaak bespaar je onderaan de streep kosten. Wanneer je een administratief medewerker aan moet nemen, kan dit duurder zijn dan ervoor kiezen om je backoffice uit te besteden. Zeker aangezien een medewerker die in dienst is ook zijn of haar kennis up to date moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cursussen en trainingen die gevolgd moeten worden om ervoor te zorgen dat hij of zij op de hoogte is van alle nieuwe wet- en regelgeving. Als je ervoor kiest om je backoffice uit te besteden, heb je hier geen omkijken naar.

  • Wanneer je ervoor kiest om je backoffice uit te besteden, profiteer je direct mee van de certificeringen van de door jouw gekozen backoffice partij. Wanneer je kiest om jouw backoffice uit te besteden bij JEX Backoffice heb je automatisch een NEN 4400-1 certificering, een SNA-keurmerk, ben je VCU-gecertificeerd, NBBU-lid en lopen je pensioenen via StiPP-pensioen.

Bereken je voordeel
Jouw Voordeel
Huidige loonkosten

212,96

Via JEX Backoffice

204,49

Voordeel per week

338,80

Voordeel per jaar

17.617,60

Laat je gegevens achter

Wat zijn backoffice werkzaamheden?

Er vallen veel verschillende soorten administratieve werkzaamheden onder backoffice, waaronder:

  • Contractbeheer: het opstellen, beheren en verwerken van arbeidscontracten en overeenkomsten met zowel de uitzendkrachten als de opdrachtgevers.

  • Verloning: het verzorgen van de loonadministratie, inclusief het berekenen en uitbetalen van salarissen, verwerken van loonbelasting en sociale premies en verstrekken van loonstroken.

  • Facturatie: het opstellen, versturen en beheren van facturen voor de geleverde diensten.

  • Debiteurenbeheer: het bewaken van openstaande facturen en het zorgen voor tijdelijke betalingen door de opdrachtgevers.

  • Voorfinanciering: het bieden van financiële middelen om de salarissen van uitzendkrachten voor te financieren, voordat de betaling van de opdrachtgevers is ontvangen.

  • Juridisch werkgeverschap: het dragen van de juridische verantwoordelijkheid als werkgever voor de uitzendkrachten, inclusief het naleven van arbeidswetten en regelgeving en afdracht van sociale premies en regelen van verzekeringen.

Backoffice uitzendbureau uitbesteden

Wil jij de backoffice van jouw uitzendbureau uitbesteden? JEX Backoffice is een ervaren en gespecialiseerde backoffice partner voor jouw uitzendbureau. We beschikken over alle expertise en middelen om deze taken op professionele en efficiënte wijze over te nemen. Onze specialisten zorgen voor de volledige afhandeling van de administratieve werkzaamheden. Door je backoffice uit te besteden kan jij je als uitzendondernemer volledig zorgeloos concentreren op waar jij goed in bent. Namelijk je core business: personeel uitzenden en de groei van jouw uitzendbureau!

Als partner nemen wij de gehele backoffice van je over, inclusief de bijbehorende risico’s. We nemen het juridisch werkgeverschap van jouw uitzendkrachten over. Daarnaast zijn wij gecertificeerd volgens de SNA-norm en NEN 4400-1. Met deze certificeringen waarborgen we dat de verloning en belastingafdracht op een correcte manier plaatsvinden. Altijd in overeenstemming met de juiste cao’s en laatste wet- en regelgeving. En dit allemaal tegen een factor van 1.70. Kortom, een all-in backoffice dienstverlening tegen de laagste factor van de markt.

backoffice-uitbesteden

Kom in contact

Kom meer te weten over JEX, klantervaringen en de belangrijkste informatie binnen de flexibele arbeidsmarkt.

JEX-backoffice-uitbesteden

Laat je gegevens achter