Recruitment backoffice

Recruitment_backoffice

Recruitment backoffice slaat op twee verschillende onderwerpen. Recruitment richt zich op het vinden van nieuw personeel en backoffice op administratieve procedures rondom medewerkers. Aangezien het vinden van nieuwe medewerkers en de administratie die hierbij komt kijken wel bij elkaar horen, is het belangrijk om het verband tussen de twee toe te lichten.

Voordeel van recruitment backoffice

Voordat je met administratieve werkzaamheden rondom recruitment te maken hebt, moet je potentiële medewerkers aantrekken. Dit is het onderdeel recruitment, waar enorm veel verschillende aspecten bij komen kijken. Zeker gezien de krappe arbeidsmarkt waarin werkgevers zich momenteel bevinden. Het is daarom belangrijk om je als merk te onderscheiden van andere bedrijven, zodat het aantrekken van nieuw talent zo gemakkelijk mogelijk gaat. Wanneer het vinden van personeel een uitdaging blijft, is werken met uitzendkrachten een mogelijke oplossing. Op deze manier vind je gemakkelijk personeel voor een bepaalde tijd.

Zodra de sollicitanten werknemers zijn geworden, komt het belang van de administratie naar boven. Alle medewerkers moeten namelijk meegenomen worden in de (loon)administratie. Deze werkzaamheden worden vaak ervaren als een administratieve rompslomp, wat veel tijd en geld kost. Hierdoor kiezen veel bedrijven ervoor om hun backoffice uit te besteden. Zeker wanneer je werkt met flexibel personeel (uitzendkrachten), komen er veel wetten en regels bij kijken. Daarom loont het in dat geval vaak om je backoffice uit te besteden aan een gespecialiseerde partij die hier ervaring mee heeft.

Vind de beste kandidaten

Het vinden van geschikte kandidaten kan nogal een uitdaging zijn. Het is daarom extra belangrijk om goed personeel te behouden. Op zoek gaan naar nieuwe uitzendkrachten kost namelijk veel tijd en moeite.

Voor uitzendondernemers is het aan te raden om te werken met recruitmentsoftware voor het plaatsen van personeel. Met behulp van software, kan je de uitzendkrachten die je tot je beschikking hebt, sneller en makkelijker plaatsen. Het biedt direct inzicht in alle opdrachten die beschikbaar zijn voor uitzendkrachten en de mogelijkheid om personeel direct aan te bieden. Dit allemaal binnen één overzichtelijk platform. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Bespaar tijd en geld met recruitment backoffice

Het uitbesteden van de backoffice werkzaamheden en het recruitmentproces kan voor verlichting zorgen. Toch kan het ook lastig zijn om het overzicht te behouden, doordat er vaak wordt gewerkt met verschillende systemen van verschillende bedrijven.

Met de bewezen producten en services van JEX is dit probleem verholpen. Ben je op zoek naar een gespecialiseerde backoffice dienstverlening? Tegen een lage prijs in de markt besteed je alle administratieve werkzaamheden uit aan JEX Backoffice. Via onze software voor uitzendbureaus bied je als uitzendondernemer slimmer en makkelijker je personeel aan een groot netwerk van opdrachtgevers.

false