NIEUWS: First Dutch investeert miljoenen in JEX

Kantoor First Dutch

Rotterdam, 26 juni 2023 - First Dutch, het family office van ondernemer Peter Goedvolk, heeft aangekondigd miljoenen te investeren in JEX, een van de snelstgroeiende techbedrijven in Nederland. De tech scale-up gebruikt het geld om zijn explosieve groei door te zetten en zich klaar te maken voor de volgende fase. JEX biedt met zelfontwikkelde software en diensten een totaaloplossing voor de uitzendmarkt.

Zowel uitzendbureaus als bedrijven die op zoek zijn naar personeel kunnen bij JEX terecht voor slimme wervingsoplossingen. Oprichter en CEO Nick Hillebrand zag in 2020 de kans om de gefragmenteerde uitzendmarkt samen te brengen in één centraal - cloud based - datasysteem. Het bedrijf bouwt sindsdien aan een one-stop-shop voor uitzendbureaus.

JEX heeft de arbeidsmarkt op zijn kop gezet met zijn innovatieve werkwijze en is sinds de oprichting in 2020 sterk gegroeid. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 300 medewerkers en een omzet van meer dan honderd miljoen euro. Het Rotterdamse bedrijf heeft een uitgesproken groeistrategie en grote internationale ambities. Met First Dutch als aandeelhouder heeft JEX het groeikapitaal bemachtigd om zijn expansie in een nog hogere versnelling brengen en zijn positie in Nederland verder te verstevigen.

"Na de toetreding van een paar honderd angel investors is het toetreden van First Dutch als aandeelhouder een belangrijke mijlpaal voor JEX en een bevestiging van ons succes tot nu toe", zegt Hillebrand. "We zijn vastbesloten om ons platform verder te ontwikkelen en onze klanten nog meer oplossingen te bieden. De participatie van First Dutch helpt ons om deze doelen bereikbaar te maken en wij zijn dan ook dankbaar voor het vertrouwen."

"Het is fantastisch dat wij aan boord zijn bij JEX. Het past volledig in onze strategie en niks is mooier dan een Rotterdamse onderneming die een ander Rotterdams bedrijf kan helpen accelereren," zegt Peter Goedvolk, eigenaar van First Dutch. "Als investeerder en partner bieden we niet alleen financiële ondersteuning, maar ook onze expertise en een uitgebreid netwerk. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met JEX en zijn enthousiast over hun huidige en toekomstige groei."

Over JEX

JEX werd opgericht in 2020 en is een van de snelst groeiende techbedrijven in de uitzendmarkt. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam bedienen zij heel Nederland en ondersteunen ze honderden uitzendbureaus en meer dan duizend opdrachtgevers. Zij ondersteunen hen in alles wat te maken heeft met slimme IT-oplossingen voor de flexibele arbeidsmarkt. JEX noemt dit: Hiring made easy. JEX groeide in twee jaar explosief van 10 medewerkers naar zijn huidige 300 werknemers. In 2022 liep er al 120 miljoen euro door de boeken van JEX. Het bedrijf is daarmee een prominente speler in de Nederlandse uitzendmarkt, staat in de lijsten van snelst groeiende Europese bedrijven en daarmee op de radar van vele internationale marktspelers.

Over First Dutch

First Dutch, het family office onder leiding van ondernemer Peter Goedvolk, is ervan overtuigd dat duurzame vooruitgang de weg voorwaarts is. De family of companies is actief in de sectoren energy, health en technology en biedt producten, diensten en technologieën aan om positieve verandering te stimuleren. First Dutch ondersteunt de family of companies met mentoring, financiering en toegang tot een uitgebreid netwerk om duurzame groeiambities te ondersteunen en impact te vergroten.

false