Het SNF-keurmerk is belangrijk voor jouw uitzendbureau

snf-keurmerk

Ongeveer een half miljoen arbeidsmigranten werken in Nederland. En ze hebben allemaal een woning nodig. De vraag naar deze woningen is groot en aanbieders spelen hier graag op in. Veel woningeigenaren geven deze arbeiders graag een mooi dak boven het hoofd. Maar niet iedereen houdt zich daarbij aan de regels. Stichting Normering Flexwonen (SNF) wil met haar SNF- keurmerk dit soort misbruik voorkomen.

Wat is het SNF-keurmerk?

Het doel van het SNF-keurmerk is arbeidsmigranten op de juiste manier huisvesten. De Stichting Normering Flexwonen beheert en onderhoudt registers van ondernemingen die aan deze norm voldoen. Heeft je uitzendbureau een SNF-keurmerk? Dan is dit het bewijs dat je arbeidsmigranten een goed onderdak biedt. Lekker maatschappelijk verantwoord bezig dus!  

Om in het register te komen wordt je uitzendbureau jaarlijks gecontroleerd. De SNF-norm kijkt naar privacy, sanitair, veiligheid en hygiëne, (informatie)voorzieningen, brandveiligheid en toezicht en beheer.  

Een SNF-keurmerk is niet wettelijk verplicht. Tóch is er een maar... Ben je als uitzendbureau lid van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) of de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) en bied je (tijdelijke) huisvesting aan arbeidsmigranten? Dan ben je wél verplicht om een SNF- keurmerk te hebben. Met zo’n certificering toon je aan dat je uitzendbureau zich ethisch inzet.  

Het belang van goede huisvesting voor arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten leveren een belangrijke bijdrage aan onze economie. Ze zorgen voor productie en inkomen. Nederland heeft arbeidsmigranten dus hard nodig. Als vestigingsland moeten we daarom aantrekkelijk zijn én blijven. Want wie eraan denkt om hier te werken maar geen goede woonruimte vindt, kiest al snel voor een ander land. 

Wat kost het SNF-keurmerk?

Wil je een SNF-certificaat? Dat kost je uitzendbureau eenmalig €250,-, excl. btw. Maar er is ook een jaarlijkse bijdrage. Deze is afhankelijk van het aantal locaties die je beheert. Hoe meer locaties je hebt, hoe meer je betaalt. Klaar voor een inspectie? Houd er dan rekening mee dat een controle alleen uitgevoerd mag worden door een geaccrediteerde inspectie-instelling die samenwerkt met SNF. De kosten voor de jaarlijkse inspectie hangen af van de grootte van je uitzendbureau.

Blijf op de hoogte van de wijzigingen in de uitzendbranche

JEX is jouw partner in kennis. Wij zijn altijd up to date van de meest actuele wet- en regelgeving in de uitzendbranche. Wil je op de hoogte blijven van alle veranderingen? Bezoek dan een van onze kennisevents. 

Je personeel snel en eenvoudig uitzenden? Ga dan voor JEX Backoffice. JEX is NEN 4400-1 gecertificeerd, opgenomen in het SNA-register en lid van de NBBU. 

false