JEX en JINC helpen honderden kinderen de arbeidsmarkt op

Bliksemstage

De samenwerking tussen techbedrijf JEX en maatschappelijke organisatie JINC heeft honderden kinderen geholpen zich beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Met steun van JEX strijdt JINC voor een maatschappij waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. 

Met het speciale programma van JINC krijgen kinderen uit kwetsbare wijken de kans hun talent te ontwikkelen. Wie ze ook zijn of waar ze ook vandaan komen. 

De tachtigduizend jongeren die via JINC jaarlijks worden begeleid komen van basisscholen, vmbo en mbo. Via een speciaal programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. JINC is actief in het hele land en werkt in Rotterdam onder andere met JEX. 

Voor JEX is sociale ongelijkheid veel meer dan een ingewikkelde term voor een groot onopgelost probleem. Vandaar dat er wordt samengewerkt met lokale goede doelen om iets te doen voor mensen met een achterstand. Vorig jaar is een grote volgende stap gezet met de oprichting van de JEX Foundation. Tienduizenden Rotterdamse kinderen gaan zonder ontbijt naar school of avondeten naar bed. De JEX Foundation wil hier samen met vele donateurs een einde aan maken. JINC krijgt dan een mooie vervolgstap. 

false