JEX Foundation

Samen bouwen we aan een nieuwe stad, waar iedereen kansen krijgt en durft te dromen

Bouw mee

Wij bouwen aan een stad waar armoede niet bestaat. Waar geen leerachterstanden zijn. Waar iedereen succesvol kan zijn. Deze stad is voor onze kinderen. Zij zijn de toekomstige werknemers en werkgevers, vaders en moeders. Alles begint bij hen. De JEX Foundation zorgt voor een sterke basis, waar kinderen stevig op hun eigen benen staan en worden wie ze kunnen zijn.

Een eenvoudig begin

Alles begint bij iets simpels maar oh zo belangrijks: een goed ontbijt, een gezonde warme maaltijd en zorgeloos slapen. Wist je dat 4 op de 10 kinderen geen fatsoenlijke maaltijd krijgen? En dat 1 op de 10 niet eens een eigen bed heeft? Veel kinderen groeien op in armoede en schaamte. Je hoort dit misschien voor het eerst. Maar nu je het weet wil je iets doen, je weet alleen niet wat. En als je het al weet én doet heeft het amper effect. Samen lukt het wel. Samen rammen we deze ellende de wereld uit.

foundation-school
Zon getekend

De JEX Foundation helpt
al meer dan  300+ kids

foundation-eten
Vork en Mes

Waarom het nodig is

Kinderen die opgroeien zonder voldoende eten, slecht slapen en ouders bezoeken in de gevangenis belanden vaak op hetzelfde pad. Het pad dat leidt naar verslaving en criminaliteit. Klinkt dit dramatisch? Misschien wel. Maar de situatie is ook zeker niet rooskleurig te noemen, laten we dat ook niet doen. Wat we wel kunnen doen is deze ellende fixen. Samen met jou.

Een stevige basis

De JEX Foundation maakt Rotterdam gezond, welvarend, eerlijk en veilig. Wij werken samen met honderden ondernemers, hulporganisaties, scholen in Rotterdam én... met jou. Wij zamelen geld in en geven hulp waar kinderen direct iets aan hebben. Niet door schulden van ouders af te betalen of geld over te maken zonder te weten wat ermee gebeurt, maar door écht iets te doen.

Samen met partners zoals De Excelsior Foundation en Stichting Jarige Job helpen wij met de opvoeding van kansarme kinderen. Een opvoeding die ze keihard nodig hebben maar nu niet krijgen. Wij zorgen voor maaltijden op school, want zonder voeding heb je geen energie om te leren. Voor naschoolse opvang, waar huiswerkbegeleiding is en zorg voor je persoonlijke problemen. Voor informatieve uitjes om je te laten zien dat er een wereld vol kansen op je wacht. Voor af en toe een cadeautje, voor een klein beetje levensgeluk. En zelfs als dat nodig is voor een bed, zodat je uitgerust een nieuwe dag vol kansen begint.

Bouw mee
Mooie toekomst animatie
Mooie toekomst animatie
Mooie toekomst animatie
Mooie toekomst animatie
Mooie toekomst animatie
Mooie toekomst animatie

Maak dromen waar

Bouw mee en kom op voor die vele tienduizenden Rotterdamse kids die nooit ontbijten of ‘s avonds met drie anderen in één bed worden gestopt. Kinderen die van de honger niet slapen en iedere dag doodvermoeid met bleke gezichtjes in de schoolbanken hangen. Verlangend naar een toekomst die niet bestaat.

Iedereen verdient een goede start. Wij zijn het aan onze kinderen verplicht hen in alle rust en bescherming op te laten groeien. Hen goed te laten eten zodat ze sterk en gezond worden. En hen ongestoord en veilig te laten slapen. Zo leveren we ze goed af als ze volwassen zijn, en kunnen ze hun eigen keuzes maken. Keuzes die ze dan ook hebben. Keuzes om te doen wat hen gelukkig maakt.

Onmogelijk? Zeker niet, met jouw hulp bewijzen we dat het kan.

eten op school

Jij kan iets doen

Ondernemer of particulier? Voor deze kids maakt het niets uit. Met een klein bedrag maak je al serieuze impact. Jouw steun geeft kansarme kinderen een toekomst. Wil je meer doen? Graag! We kunnen altijd hulp gebruiken bij het inpakken van cadeautjes en begeleiding bij de naschoolse opvang.

Bouw met ons aan een mooie toekomst en reageer!

arrow down
Maak een keuze*
Doneren als particulier (v.a. €5)
Doneren als bedrijf (v.a. €300)
Aanmelden als vrijwilliger
Ik heb een vraag