Het verhaal van Duco Vos

Untitled-1 2

Maak kennis met Duco Vos. Sinds kort M&A consultant bij JEX. Al langer de rechterhand én bondgenoot van Formule 2-coureur Richard Verschoor. 

Als M&A consultant houdt Duco zich bezig met overnames in de UK. “Aan mijn eigen project werken, samen met Nick Hillebrand en Matthijs Nagel, en de mogelijkheid krijgen om iets vanaf de grond op te bouwen vind ik fantastisch.” Het vooruitzicht op succesvolle overnames en bijdragen aan de uitbreiding van JEX maakt het voor hem extra spannend en waardevol. 

Hoe Vos zich opeens bevond tussen alle gekte van JEX? Het begon allemaal in Monaco. 

“Mijn kennismaking met Nick en Nick vorig jaar in Monaco was het startpunt.” Voor wie het niet weet, Nick en Nick staan voor Nick Hillebrand en Nick Tanis; CEO en CFO van JEX. “Vanaf dag één was er een sterke klik. Tijdens een F2-raceweekend met Richard kwam het idee naar voren om mij aan te sluiten bij JEX. De overstap naar het M&A team van Matthijs is een unieke kans om als consultant te werken én mijn passie voor racen te blijven volgen. Zo blijf ik dicht bij mijn interesse en kan ik tegelijkertijd Richard ondersteunen in zijn racecarrière.” Een professionaliseringsslag en een grote stap in de ‘Road to F1’.  

De steun van Duco is hard nodig. Verschoor moet zich volledig concentreren op het racen. De Formule 1 bereik je écht niet zomaar. Duco had vanwege zijn corporate job niet altijd de kans om zijn maat te steunen. Het gevolg? De coureur hield in afwezigheid van zijn vriend alle (tennis)ballen in de lucht door kort voor een race zelf sponsors te ontvangen. Daar komt nu verandering in. Dankzij dit nieuwe avontuur bij JEX kan Duco Richard makkelijker en beter begeleiden. “Het is mijn taak ervoor te zorgen dat Richard zich 100% focust op de race door het managen van sponsorrelaties en het regelen van alles daaromheen.” 

Vos en Verschoor zijn meer dan business buddies. “Hij is mijn beste maat! We zijn samen opgegroeid, daarom zijn wij een superteam.” Het ultieme voorbeeld van ‘Guys who kart together, stay together’, want al sinds kleins af aan hebben de jongens een ‘drift’ voor racen. “We begrijpen elkaar heel goed. Hij hoeft mij maar aan te kijken en ik weet wat hij wil.” Waarom dit belangrijk is? Zo’n raceweekend geeft je niet alleen een adrenaline boost maar ook stress. Coureurs hebben afleiding nog. Een uitlaatklep. En Duco vervult deze rol als geen ander. “Richard moet kunnen uitchecken van het racen en praten over iets anders dan het circuit, zoals vrienden doen.” 

Met alleen Duco en JEX aan zijn zijde wint Richard de Formule 2 natuurlijk niet. “Hij moet gewoon zelf gas geven hè! Ik zit niet in de auto. Híj́ moet het uiteindelijk doen.” 

 

Het verhaal van Duco Vos 

 

false