Dagelijks warme maaltijden voor 300 basisschoolkinderen

Eerste project JEX Foundation

Het eerste project van de JEX Foundation is gestart! Vanaf vandaag eten alle 300 kinderen van de Bavokring school in Rotterdam voedzaam en gezond. Lang niet alle kinderen van deze school blijken met voldoende, laat staan gezond eten naar school te gaan. De JEX Foundation betaalt een warme schoolmaaltijd per dag. Dit geeft de schoolkinderen een flinke boost zodat ze geconcentreerder in de les zitten en beter presteren. In Rotterdam leven veel kinderen in ernstige armoede. 

De gratis warme lunch wordt betaald door donateurs van de JEX Foundation en haar partners. De maaltijden worden dagelijks – behalve op woensdag omdat de lessen dan om 12.15 uur eindigen – geleverd door Tommy Tomato. Alle 300 leerlingen van groep 1 tot en met 8 krijgen zo’n maaltijd. 

“We starten hier met voeding, maar daar blijft het niet bij. Alle kinderen verdienen dezelfde kans. De stad verdient het om een sterkere, nieuwe generatie te ontwikkelen. Niet alleen met voedzame warme maaltijden maar ook met extra aandacht en visie op ontwikkeling. Alles om kinderen een sterke basis en dromen over de toekomst te geven. Zodat Rotterdam door de generaties heen mooier, gezonder, veiliger en welvarender wordt.” Onze CEO Nick Hillebrand 

“De samenwerking die we met de JEX foundation hebben weten te realiseren is uniek in het onderwijs. De warme lunch is een duurzame verbetering van de schooldag en daarmee de ontwikkeling van al onze leerlingen. De uitspraak “it takes a village to raise a child” wordt met deze samenwerking werkelijkheid. Door vier dagen in de week een warme lunch te verzorgen ontstaat er een positieve impact op het leven van al onze leerlingen, die op verschillende gebieden ongekend groot zal zijn.” Kristel van Dalsum, directeur van basisschool de Bavokring. 

Toekomstige projecten 

Het Bavokring project is de eerste van vele andere projecten die nog moeten volgen. Uit cijfers van het Nederlands Jeugdinstituut blijkt dat 22% van de Rotterdamse kinderen in armoede leeft. Het uiteindelijke doel van de JEX Foundation is om daar een einde aan te maken. JEX Foundation wil binnenkort een grote Rotterdamse campagne starten om het probleem visueel te maken. 

JEX Foundation 

De JEX Foundation werkt samen met ongeveer honderd ondernemers. Ook de verbinding met andere hulporganisaties en scholen in Rotterdam is begonnen. Wij zamelen geld in en geven hulp waar kinderen direct iets aan hebben. Samen met andere organisaties zoals De Excelsior Foundation en Stichting Jarige Job helpen wij kinderen die opgroeien in armoede. Wij zorgen voor maaltijden op school, want zonder voeding heb je geen energie om te leren. Voor naschoolse opvang, waar huiswerkbegeleiding is en zorg voor je persoonlijke problemen. Voor informatieve uitjes om te laten zien dat er een wereld vol kansen op je wacht. En vanuit Stichting Jarige Job krijgt een jarig kind een verjaardagsbox van €35,-, want ieder kind verdient een fijne verjaardag. Meer weten? De JEX Foundation. 

false