Opvolgend werkgeverschap

Opvolgend-werkgeverschap

Opvolgend werkgeverschap kan een belangrijk onderwerp zijn binnen de uitzendbranche. Zeker wanneer een uitzendkracht bij een nieuw bedrijf in dienst komt en hetzelfde takenpakket krijgt als voorheen. Maar wat is opvolgend werkgeverschap precies en waar moet je rekening mee houden? Je leest het hier.  

Wat is opvolgend werkgeverschap? 

Heel simpel. Je spreekt van opvolgend werkgeverschap wanneer een medewerker op initiatief van de oude werkgever naar een nieuwe werkgever gaat en daar dezelfde taken uitvoert. De nieuwe werkgever is dan de opvolgend werkgever.

Om aan opvolgend werkgeverschap te voldoen zijn er een aantal voorwaarden.  

  • De werknemer maakt de stap van de ene naar de andere werkgever op verzoek van de oude werkgever. Deze komt dus met het voorstel om bij een nieuwe werkgever dezelfde werkzaamheden uit te voeren. 
  • In de nieuwe arbeidsovereenkomst komen de oude werkzaamheden overeen met de nieuwe werkzaamheden. 

Geldt de ketenregeling bij opvolgend werkgeverschap? 

De ketenregeling houdt in dat een werknemer maximaal drie tijdelijke contracten achter elkaar mag krijgen. Dit geldt ook in het geval van opvolgend werkgeverschap. Daarom is het raadzaam om bij de transitie van een werknemer te vragen naar hoeveel tijdelijke contracten deze heeft gehad. Is het maximale aantal bereikt? Dan ben je als werkgever verplicht om een vast contract aan te bieden. 

Hoe zit het met de transitievergoeding bij opvolgend werkgeverschap? 

Ook de transitievergoeding wordt bij opvolgend werkgeverschap doorberekend vanuit de eerste werkgever. De opbouw van deze vergoeding begint dus niet opnieuw.  

Opvolgend werkgeverschap bij uitzendbureaus 

Een veelvoorkomend scenario van opvolgend werkgeverschap? Een bedrijf is tevreden over een uitzendkracht en wil deze in dienst nemen. De uitzendkracht stapt over en voert dezelfde werkzaamheden uit. Voor de inlener is het belangrijk om te weten hoeveel tijdelijke contracten de uitzendkracht al heeft gehad. En voor het uitzendbureau? De inlener hierover informeren. 

Voldoe aan alle wet- en regelgeving via JEX Backoffice 

Altijd aan alle wet- en regelgeving voldoen? Besteed je backoffice uit bij JEX backoffice. Zo heb je alles steeds juridisch in orde, geen administratieve lasten en houd je meer tijd over om te doen waar je écht goed in bent: zorgen voor de perfecte match tussen opdrachtgevers en uitzendkrachten. Is jouw uitzendbureau klaar om te groeien? 

false