JEX investeert in sociale impact

Website_Nieuwsbericht_Social Handshake_Overzicht-min

Met JEX als leidende investeerder heeft The Social Handshake 1,1 miljoen aan kapitaal opgehaald. De Nederlandse start-up staat met ‘Payroll Giving’ voor verandering in maatschappelijk werkgeverschap. Een platform waarbij werknemers en werkgevers middels loongiften, belastingvrij, goede doelen steunen. JEX gelooft in deze innovatieve manier van impact maken en ziet raakvlakken met het maatschappelijke gedachtegoed van het bedrijf.

Impact als bewuste keuze

Steeds meer werkgevers hechten belang aan een actieve bijdrage voor een duurzame en sociale wereld. Zo heeft JEX een samenwerking met JINC, een organisatie die vecht voor een Nederland waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Profiteren door elkaar te helpen, aldus algemeen directeur Nick Hillebrand. Door te investeren in The Social Handshake wordt er bewust gekozen voor het vergroten van maatschappelijke- en sociale impact.

JEX steunt The Social Handshake

Waar loongiften in het buitenland al ongekend populair zijn, is het fenomeen nu ook in Nederland sterk in opkomst. The Social Handshake, het platform voor ‘payroll giving’, wil deze razendsnelle groei ondervangen en aanvullende producten ontwikkelen. JEX gelooft als investeerder in deze groei en ziet vooral overeenkomsten qua maatschappelijke visie.

“De visie van The Social Handshake sluit naadloos aan op de maatschappelijke impact die JEX wil maken. Verder hebben we het netwerk van JEX om de groei verder te versnellen en daarmee de impact te vergroten.”

- Nick Hillebrand, oprichter en algemeen directeur JEX

100% aan het goede doel

Via het platform van The Social Handshake kunnen medewerkers vanuit hun salaris belastingvrij goede doelen steunen. Werkgevers betalen de administratieve kosten en goede doelen besparen fondsenwervingskosten. Met deze insteek gaat er geen euro verloren en ontvangen goede doelen 100% van de loondonatie. Of meer. Daar werkgevers dikwijls kiezen om donaties te verdubbelen of deel te nemen aan eenmalige acties.

Vertrouwd door bedrijven en investeerders

Naast de steun en het geloof van JEX kan The Social Handshake rekenen op een groep indrukwekkende klanten en nieuwe investeerders. Een groot netwerk om de groei te versnellen en de maatschappelijke impact te vergroten. Tijdens een investeringsronde onder angel-investeerders en startup-oprichters werd €1,1 miljoen euro kapitaal opgehaald.

Bronnen:
https://www.thesocialhandshake.com/press-release-may-19-2022
https://www.deondernemer.nl/innovatie/groei/the-social-handshake-payroll-giving-goede-doelen-investering~3832675

false