JEX betrekt De Brug in Rotterdam

15.000 m² kantoorruimte in voormalig hoofdkantoor Unilever

Kantoor First Dutch

Rotterdam, 4 juli 2023 - Het nieuwe kantoor van tech scale-up JEX is een feit: het bedrijf is verhuisd naar De Brug in Rotterdam. Om plek te bieden aan het groeiende team van inmiddels 300 medewerkers, betrekt JEX het iconische voormalig hoofdkantoor van Unilever. De Brug heeft een oppervlakte van bijna 15.000 en er is ruimte voor ruim 900 medewerkers. De verhuizing onderstreept de groeiambities van JEX, dat software en services ontwikkelt voor de flexibele arbeidsmarkt en sinds de oprichting in 2020 explosief groeit.

De Brug

De Brug werd de afgelopen maanden grondig verbouwd in samenwerking met internationaal ontwerp- en bouwbedrijf Tétris en aannemer Remah Bouw. De opdracht voor beide partijen was om een flexibele, verbindende werkplek te creëren waar medewerkers gezamenlijk, en tegelijkertijd in alle rust, kunnen werken. Het gebruik van geluiddempende vloeren en muren en een innovatief wandsysteem - dat grote ruimtes kan opdelen in modulaire bel- of vergaderruimtes - zorgen voor een open werkomgeving die rust biedt en ook uitnodigt tot samenwerking.

Ook is veel aandacht besteed aan duurzame oplossingen zoals het gebruik van circulair materiaal in het interieur en een slim klimaatsysteem. De garage is voorzien van laadpalen en er is een grote, overdekte fietsenstalling op het terrein.

Inclusiviteit als uitgangspunt

Het bieden van een inclusieve werkomgeving was een belangrijke pijler in het ontwerp. Zo zijn er een gebeds- en kolfruimte ingericht en is er rekening gehouden met medewerkers met neurodivergentie, zoals ADHD en autisme. Onder andere de akoestiek, kleuren en stoffen van het meubilair en de focusruimtes met dimbaar licht dragen bij aan een prikkelarme werkomgeving. Daarnaast werkte JEX samen met Werkgeverservicepunt Rijnmond (WSPR) en Gemeente Rotterdam om de vacatures in het nieuwe bedrijfsrestaurant en de facilitaire afdeling open te stellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In juli starten er door deze samenwerking zes nieuwe medewerkers.

Jeroen van Rossum, Chief Human Resources Officer bij JEX: "Wij streven ernaar om een afspiegeling van de samenleving te zijn. Om dat te bereiken is een inclusieve werkomgeving, waarbij diversiteit in de volle breedte tot uiting komt, een must. De verhuizing bood ons de kans om dat zoveel mogelijk te realiseren. Zo hebben we ons door een imam laten bijstaan in het ontwerp van de gebedsruimte. Ook wilden we rekening houden met hoe collega's met bijvoorbeeld ADHD of een vorm van autisme de ruimte interpreteren en prikkels verwerken."

Jeroen en project 'De Brug'

“Ik ben al ruim een jaar bezig met het project ‘De Brug,’ dus het voelt heel speciaal dat nu alle collega’s rondlopen in het pand dat ik met de architect en de aannemer – en natuurlijk Nick Venneman en Ismay Dissel– heb mogen vormgeven. Ik ben heel erg benieuwd wat iedereen vindtvanons nieuwe huis. Ik ben in elk geval heel blij dat het geworden is, zoals we het voor ons zagen, toen we begonnen met schetsen. Het restaurant, de gebedsruimte, de vette balie en de bar: ik vind het echt een te gekke werkplek. En dat we nu de mensenvande Honingerdijk en de Nassaukade herenigen, is misschien nog wel het belangrijkst. Ik kijk daar al lang naar uit.

 

Over JEX

JEX, opgericht in 2020, is een van de snelst groeiende tech-bedrijven in de uitzendmarkt. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam bedient JEX heel Nederland en ondersteunt het honderden uitzendbureaus en meer dan duizend opdrachtgevers. Het bedrijf ondersteunt hen in alles wat te maken heeft met slimme IT-oplossingen voor de flexibele arbeidsmarkt. JEX noemt dit: Hiring made easy. JEX groeide in twee jaar tijd explosief van 10 naar 300 medewerkers. In 2022 liep er al 120 miljoen euro door de boeken van JEX. Het bedrijf is daarmee een prominente speler in de Nederlandse uitzendmarkt en staat in de lijsten van snelst groeiende Europese bedrijven.

Op de hoogte blijven van JEX? Houd vooral onze eventpagina, LinkedIn en Instagram in de gaten. 

false