NIEUWS: De Brug officieel nieuw hoofdkantoor van JEX!

DSC02038_JEX

We mogen het eindelijk zeggen: vanaf medio 2023 wordt De Brug, het voormalige hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam, officieel het nieuwe hoofdkantoor van JEX. Met een verdrievoudigde omzet en een verdubbeld personeelsbestand, zijn we in een jaar tijd uit de witte villa aan Honingerdijk 70 gegroeid.

DeBrug/DeKade, beter bekend als 'De Brug', telt in totaal vier verdiepingen en ligt aan de Nieuwe Maas in Rotterdam. JEX gaat er de volledige 15.000 m2 huren, met ruimte voor 800 tot 900 medewerkers. De fabrieksterreinen aan de rand van de wijk worden getransformeerd naar een dynamische en groene woon-werkomgeving. Op dit moment werkt een groot deel van onze medewerkers al tijdelijk in het bijbehorende 'Kadegebouw'.

Het voormalige hoofdkantoor van Unilever Nederland is 133 meter lang en zweeft 25 meter boven de oude Blue Band-fabriek. Het in 2001 door JHK Architecten ontworpen gebouw is in 2008 opgeleverd. De materialen zijn destijds via de Maas aangevoerd, naast de locatie op de Nassaukade in elkaar gezet en vervolgens op zijn definitieve plek gerold.

Explosieve groei

JEX is in 2020 opgericht. Het afgelopen jaar verdrievoudigde onze omzet en verdubbelde ons aantal medewerkers. Inmiddels werken hier al 200 mensen en hebben we een omzet van meer dan 100 miljoen euro. Nick Hillebrand, oprichter en algemeen directeur: "Door de explosieve groei van JEX waren we binnen een paar maanden na het betrekken van ons vorige kantoor alweer op zoek naar een groter gebouw. We zochten een omgeving waar we langer door kunnen groeien, ambities waar kunnen maken en waar we bovendien midden in de samenleving staan. De Brug voldoet aan deze wensen en staat in de stad waar we thuishoren: Rotterdam."

Hillebrand, die van 2010 tot 2018 bij het Korps Mariniers diende en werd uitgezonden, was eerder medeoprichter van een uitzendorganisatie. Hij zag hoe gefragmenteerd de Nederlandse arbeidsmarkt is, zonder systemen die goed op elkaar aansluiten of centrale databases. Dit was de start van JEX.

Hecht team

Ook in 2021 lieten we onze warme band met Rotterdam Zuid zien, toen wij de allereerste Official Training Partner van voetbalclub Feyenoord werden. Operationeel directeur Jeroen van Rossum: "Tegen de thuiswerk-trend in komen de mensen van JEX graag naar kantoor. We zijn een heel hecht team, dat intensief samenwerkt. Dat draagt sterk bij aan onze snelle groei en het vraagt om een mooie en flexibele werkplek waar al onze huidige en toekomstige collega's zich thuis voelen."

Over JEX

JEX staat voor 'Job Exchange' en is opgericht in 2020. We zijn een softwareorganisatie op de arbeidsmarkt, met een focus op de flexibele arbeidsmarkt. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam bedienen we heel Nederland, ondersteunen honderden uitzendbureaus, meer dan duizend opdrachtgevers en betalen we wekelijks het salaris van duizenden mensen uit. 

De omzet van JEX is momenteel meer dan 100 miljoen euro per jaar. Daarmee zijn we een prominente speler in de Nederlandse markt en staan we tussen de lijsten van snelst groeiende Europese bedrijven. JEX is onder andere de Official Training Partner van Feyenoord en partner van The Social Handshake.

Bovenstaande afbeelding betreft een artist impression, geen originele foto.

false