Wat is het StiPP pensioen?

StiPP-pensioen

In de meeste gevallen bouwen werknemers aanvullend pensioen op. Dit wordt opgebouwd via de werkgever bij een pensioenuitvoerder. In de uitzend- of detacheringsbranche wordt dit opgebouwd bij StiPP. Lees hier alles over deze pensioenregeling.

Wat is StiPP pensioen?

StiPP Pensioenfonds voor Personeelsdiensten is een Nederlands pensioenfonds voor medewerkers in de branche voor personeelsdiensten, met name uitzendkrachten en gedetacheerden. Als ondernemer in de flexibele arbeidsmarkt is de kans groot dat je aangesloten bent bij de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). Deze stichting regelt namelijk een groot gedeelte van de pensioenen voor de flexbranche. Er zijn verschillende soorten pensioensregelingen die via StiPP worden aangeboden. Het ligt vaak aan de pensioenuitvoerder welke regeling wordt gekozen. Er zijn twee veelvoorkomende regeling en dit zijn de Defined Benefit-regeling (DB) en de Defined Contribution-regeling (DC).

StiPP pensioen premie vaststellen

Wanneer je als werkgever binnen de flexbranche werknemers uitzendt, gaan deze na 8 weken wachttijd de pensioenregeling in. Doordat StiPP zich richt op de flexibele arbeidsmarkt, is de kans groot dat de pensioenen via StiPP lopen. Na de 8 weken wachttijd betaal je dus pensioenpremie voor ieder gewerkt uur van een werknemer. Deze pensioenpremie wordt aan StiPP betaald. Wanneer je kiest voor de basisregeling, wordt er 2,6% van het pensioengevend salaris betaald. Kies je voor de plusregeling? Dan betaalt de werknemer mee aan het pensioen. Dit kost maximaal 33% van de totale premie. Het is ook mogelijk om de totale premie voor de werknemer als werkgever te betalen. In dat geval zijn deze extra kosten aftrekbaar van de winst.

StiPP pensioen en uitzendbureaus

Heb je een bedrijf in de flexibele arbeidsmarkt? Dan is de kans groot dat je pensioenen via StiPP lopen. Wanneer je namelijk actief bent in de uitzend- of detacheringsbranche, is de kans groot dat je verplicht bent om de pensioenen via StiPP te laten lopen. Dit is het geval wanneer je meer dan 50% van de loonsom aan flexibele arbeidskrachten besteed. Zit je onder de 50% maar wil je toch deelnemen aan het StiPP pensioen? Dan kan je ervoor kiezen om vrijwillig bij StiPP aan te sluiten. Dit kan als het percentage van de loonsom wat aan flexibele arbeidskrachten wordt besteed tussen de 40% en de 50% ligt.

Extra’s om rekening mee te houden

Als je ervoor kiest om op vrijwillige basis bij StiPP aan te sluiten, geldt de overeenkomst voor vijf jaar. Je kan bij StiPP momenteel alleen de DC-regeling afsluiten. De DB-regeling zal in de toekomst echter verdwijnen waardoor deze niet meer beschikbaar is.

Backoffice uitbesteden aan JEX

Wil je je als uitzendbureau niet meer bezighouden met de administratieve rompslomp? Besteed dan je backoffice uit aan JEX Backoffice! Voor de laagste prijs in de markt besteed jij je volledige backoffice uit. Tegen een all-in factor van 1.70 ontzorgen wij jou volledig in alle administratieve werkzaamheden met volledige certificeringen. Wil je meer weten over onze dienstverlening en hoe wij omgaan met het StiPP pensioen? Bekijk dan JEX Backoffice.

false