Wat is detachering software?

Jexpertise_Detachering software_artikel header

Er komt veel kijken bij het gehele proces voor het vinden en detacheren van flexibel personeel. Van alle processen bestaat een groot gedeelte uit administratieve werkzaamheden. Misschien niet het leukste onderdeel maar wel erg belangrijk. Om deze administratieve processen te automatiseren is er detachering software ontwikkeld. Wat het precies is en wat de voordelen zijn ontdek je in deze blog.

Wat is detachering?

Detacheren is het tijdelijk plaatsen van een medewerker bij een andere organisatie. De medewerker is in dienst bij het detacheringsbureau, maar wordt voor een bepaalde periode uitgeleend om bij een andere organisatie werkzaamheden uit te voeren.

Het detacheringsbureau waarbij de werknemer in dienst is, is verantwoordelijk voor het salaris, de sociale verzekeringen en andere arbeidsvoorwaarden. Hierbij moet het op zoek naar een geschikte opdrachtgever waar de werknemer tijdelijk aan de slag gaan.

Vaak wordt er gekozen voor detachering in situaties waarbij tijdelijke expertise nodig is of wanneer er gekozen wordt om flexibele arbeidskrachten in te huren. Hierdoor kunnen organisaties specifieke kennis of ervaring tijdelijk in huis halen, zonder hier langdurig aan vast te zitten.

Voor werknemers is detacheren een interessante keuze als ze snel kennis en ervaring op willen doen bij meerdere bedrijven. Dit is bij detachering goed mogelijk, omdat ze onder contract staan bij één werkgever, maar toch worden uitgeleend aan andere organisaties.

Voordelen van detachering software

Met behulp van detachering software kunnen veel processen geautomatiseerd worden. Dit is vooral interessant voor detacheringsbureaus, omdat ze veel minder tijd kwijt zijn aan administratieve werkzaamheden. Ook kunnen ze hun beschikbare werknemers snel en gemakkelijk aanbieden op een online platform. Hierdoor hebben ze volledig inzicht in lopende onderhandelingen en plaatsingen bij andere organisaties. Door hiervan gebruik te maken, is het makkelijker om overzicht te behouden binnen alle onderdelen van het detacheren van personeel.

Andere voordelen zijn:

  • Alle documentatie wordt centraal en digitaal opgeslagen binnen het platform. Hierdoor hebben alle medewerkers altijd toegang tot de juiste documenten;

  • Alle processen zijn volledig gecentraliseerd waardoor er meer overzicht is in werkzaamheden;

  • De software verwerkt de laatste wet- en regelgeving waardoor deze altijd up-to-date is;

  • De te betalen toeslagen worden automatisch berekend;

  • De klantbeleving zal verbeteren aangezien alle processen vereenvoudigd worden en de foutmarge kleiner wordt door automatische updates op het gebied van wet- en regelgeving.

De software van JEX

Onze software voor uitzendbureaus is dé B2B marktplaats voor de flexibele arbeidsmarkt. Via onze uitzendsoftware brengen opdrachtgevers eenvoudig hun vacatures onder de aandacht bij honderden aangesloten uitzendbureaus. Hierdoor kan je sneller en eenvoudiger jouw personeel aanbieden en kom je makkelijker in contact met een groot netwerk aan opdrachtgevers. Alles overzichtelijk op één platform.

false