Total talent management: meer motivatie en resultaat

Total-talent-management

Binnen iedere organisatie zijn de mensen de belangrijkste factor. Werknemers worden gezien als het kapitaal van een bedrijf en daarom is het van belang om ze tevreden te houden. Maar dit kan weleens een grote uitdaging zijn. Iemand moet passen binnen de bedrijfscultuur, wil zich door ontwikkelen en moet ook tevreden zijn over de arbeidsvoorwaarden. En is je werknemer dat wel? Dan liggen er ook nog eens genoeg kapers op de kust om deze alsnog te verleiden een overstap te maken naar een ander bedrijf. Kortom, het managen van talenten is een lastige opgave binnen de huidige arbeidsmarkt.

Wat is total talent management?

Total talent management zorgt ervoor dat heel recruitment ondergebracht wordt binnen dezelfde aanpak. Dit zonder onderscheid te maken tussen vaste en tijdelijke werknemers. Zo wordt al het talent binnen een organisatie op dezelfde manier gemanaged. Tegenwoordig moet de focus namelijk liggen op mensen met de juiste expertise aan boord brengen, de contractvorm is hierbij van ondergeschikt belang.  

De effecten van total talent management

Bij het toepassen van total talent management ligt de focus op het binnenhalen van de juiste expertise, in plaats van het focussen op contractvorm. Hierdoor verzeker je jouw bedrijf ervan dat je het juiste talent ook daadwerkelijk binnenhaalt. Het belangrijkste effect hiervan is dat je makkelijker nieuwe werknemers aan je bedrijf kan binden. Het aantal potentiële werknemers is namelijk aanzienlijk groter dan wanneer je je focust op werknemers die vast in dienst komen. Zeker aangezien steeds meer specialisten ervoor kiezen om te werken op basis van flexcontracten.

Total talent management in de praktijk

In de praktijk zorgt dit ervoor dat jouw bedrijf een competitieve positie op de arbeidsmarkt krijgt. Dit zorgt er uiteindelijk weer voor dat werkzoekenden zich graag bij jouw organisatie willen aansluiten, doordat er meer kennis aanwezig is en doordat er meer naar de behoeftes van medewerkers wordt gekeken. Verder zorgt total talent management voor meer overzicht in het inhuurproces, omdat alle kandidaten als gelijke worden gezien, ondanks de contractvorm.

Sneller vacatures invullen met JEX Works

Ben je op zoek naar flexibel of vast personeel? Onze software voor uitzendbureaus is dé oplossing voor jouw personeelsproblemen. Via onze uitzendsoftware breng je jouw vacatures onder de aandacht van honderden aangesloten gecertificeerde uitzendbureaus. Hierdoor vind je sneller zowel vast als tijdelijk personeel volgens de laatste wetgeving. Alles overzichtelijk weergegeven op één platform.

false