JEX gaat energieverspilling te lijf

Warme Truidag Web Visual

In de zomermaanden zal menigeen aan warme truien denken. Het strand wordt massaal opgezocht en de Zuid-Europese stranden liggen bezaait met vakantiegangers. ‘Door de parasols de zee niet meer zien’ als zomerse variant op het gezegde met bomen en een bos, komt er plots een ijsbeer uit het water. Schuldbewust wordt hem ter verkoeling en bescherming een Calippo en SPF50 aangeboden.

Tijd voor actie

De essentie van het verhaal? Het klimaat heeft het zwaar. Door menselijk toedoen (met name het verbranden van fossiele brandstoffen zoals olie, gas en steenkool) verandert het broeikaseffect, houdt de aarde meer energie vast en warmt deze uiteindelijk op. Zo is het aardoppervlak nu ruim 1°C warmer dan in de tweede helft van 19de eeuw. Klinkt misschien weinig, is het niet. Om energieverspilling te lijf te gaan steekt JEX de handen uit, correctie: in, de mouwen.

JEX steunt Klimaatverbond Nederland

Elk jaar energieverspilling te lijf gaan met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. De missie van Klimaatverbond Nederland is een feest bieden van klimaatoplossingen voor iedereen. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een (extra) warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Bij JEX zijn we tegen energieverspilling, houden we van een feestje en lopen we er graag modieus bij!

Koukleumen in stijl

Op 11 februari ging de verwarming aan de Honingerdijk 70 omlaag om aandacht te vragen voor klimaatverandering en medewerkers bewust te maken van en energiebesparing. Voor truien werd gezorgd. Alle JEX’ers kregen een speciaal ontworpen JEX-stijl trui om de dag warmpjes en stylish door te komen.

#WorkAsOne #ColdAsOne

false