Solliciteren doe je zo: de si-sa-solliciteer shake - storytelling

Zelf-solliciteren

Oké, kom op, daar gaan we. Iedereen kent de stappen toch? ’t Is niet alsof je dit niet eerder gedaan hebt. En zo moeilijk is ‘ie niet. Een, twee… Je klapt je handen ineen en je laptop open. Beweegt je vingers op het toetsenbord, op en neer. Scrolt met je ogen, heen en weer. Je let op je verdiensten, je kosten en je uren. Slide naar boven, naar beneden, van links, naar rechts. En dan plots… aha! De perfecte vacature.

De eerste druppel stroomt langzaam over je voorhoofd. De volgende stappen, je bent ze vergeten! Heh?! Hoe ging het nou? Een tweede druppel. De paniek slaat toe. Even tot tien tellen en tot jezelf komen. Denk aan waarom je begonnen bent. Je motivatie: Je wilt die baan! Maar wie ben je ook alweer? Hoe ben je op dit punt terecht gekomen? Wat wil je bereiken? Je weet het weer. Je opent Microsoft Word en laat je vingers swingen over het toetsenbord.

In een vlot allégro vloeien de woorden uit je vingers, zo op het witte vlak op je beeldscherm. Je schrijft over je ervaring. Over wat je hoopt te bereiken. Over je ambities. Je talenten en goede kwaliteiten. De druppels zijn ondertussen naar je oksels gestroomd. Je handen shaken. Het is belangrijk om op te vallen, maar val niet buiten de toon. Je veegt het zweet van je voorhoofd en loopt elke stap nog een keer na. Nergens een stapje te veel of te weinig? Een komma? Woord? Of letter? Een beleefde buiging, het lijkt de perfecte afsluiting: met vriendelijke groet…

Maar dan! De grand finale, de make or break: je CV. Al je vorige werkgevers flitsen door je hoofd. Beelden van jezelf in je studentenjaren. Zittend op die harde bankjes in de aula tijdens je diploma-uitreiking. Van die supermarkt verder in het dorp waar je toen 4 jaar lang werkte. Die stage die je liep op dat veel te koude haventerrein. Je tikt en tikt en tikt en tikt… Voor je het weet ben je bij de eindpose, de attitude, waarmee je afsluit. Je gaat voor die staande ovatie. En die goede laatste indruk. Je klikt op ‘solliciteer’ en gooit je handen de lucht in.

Achter de schermen, oftewel je beeldscherm, ontspan je even. Je recht je rug, rekt en strekt wat. Je vingers staan stijf van het typen. Effe snel je LinkedIn bijwerken. Je wilt natuurlijk wel dat iedereen weet wie jij bent. En dát je er bent. Was dit dan de final countdown? Nee, deze shake stopt pas wanneer je doorgaat. Tot je de perfecte danspartner gevonden hebt. Misschien voor een paar maanden. Wat jaartjes. Of misschien voor een nog langere tijd. Maar je krijgt ‘m steeds beter onder de knie. En zo niet? Dan helpen wij je!

JEX Works koppelt namelijk bedrijven aan uitzendbureaus. Uitzendbureaus waar jij je bij kan aansluiten. We matchen de juiste kandidaten aan de juiste vacatures. Dat maakt ook solliciteren een stuk makkelijker. Als jij je dus aansluit bij een van onze partner uitzendbureaus, kunnen we die dans een stuk vlotter voor je maken. Ben je nou zelf een uitzendbureau of wil je bij JEX zelf komen werken? Dan kan je altijd langskomen om even écht onze handen schudden. Wij zijn namelijk ook niet zo van die stijve dansjes of sollicitaties. We pakken het liever soepel aan.

false