29 april 2022

In 10 stappen jouw eigen uitzendbureau opzetten

Dus. Jij houdt van mensen aansturen en aan werk helpen. Daarom ga je jouw eigen uitzendbureau starten. Geen gek idee, toch? Het is wel eens vaker gedaan. Maar daar ook succesvol in worden, is dat wel zo simpel?

Want waar begin je? Schrijf je je eerst in bij een geheim bondgenootschap om mee te draaien in de uitzendbranche? Of is een KVK-inschrijving genoeg? En waar haal je dan je uitzendkrachten vandaan?  

Geen paniek: wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje. 

Stap 1: Doe je research – effe Googelen  

Check! Deze stap heb je al door, anders zou je dit nu niet lezen. Voor je begint is het belangrijk om eerst alle feiten op een rijtje te zetten. Zoals ze zeggen: first things first. Dit zijn alvast wat belangrijke onderwerpen om te Googelen:

  • Hoe schrijf ik me in bij de KVK? 
  • Hoe doe je aangifte omzetbelasting? 
  • Wat is een cao? 
  • Welke certificeringen heb je nodig als uitzendbureau?
  • Wat is een arbodienst?
  • Welke software gebruiken uitzendbureaus?
  • Hoe werf je uitzendkrachten?
  • Waar/hoe vind je vacatures?
  • Hoe betaal je loon uit?  

Stap 2: Maak een checklist – check, check, check  

Begin met inventariseren: wat weet je al en wat heb je nog nodig? Heb je bijvoorbeeld al een naam? En een logo? Hoe zit het met een werkplek? Werk je liever vanuit bed of vanuit een witte villa? *knipoog*. Schrijf al je wants and needs uit op een checklist en vink af wat je al hebt of weet.   

Stap 3: Schrijf niet zomaar een plan, maar HÉT plan 

Gebruik je checklist als basis voor een ondernemingsplan. Onderscheid je écht van andere uitzendbureaus. Denk groot, maar realistisch. Op welke sector en regio’s richt je je? Wat zijn je missie en visie? En start je een uitzendbureau of eerder een detacheringsbureau?  

Stap 4: Schrijf je in bij KvK  

Wanneer je een basis voor een idee hebt, kan je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Registreer jouw handelsmerk gemakkelijk via het stappenplan op hun website. Done? Dan ben je op papier officieel een uitzendbureau.   

Stap 5: Je laten certificeren   

Als uitzendbureau werkt het in je voordeel als je gecertificeerd bent. Deze certificeringen zijn namelijk hét bewijs dat jij je houdt aan de wettelijke arbeidsafspraken. En zo maken ze jouw uitzendbureau automatisch betrouwbaarder en aantrekkelijker voor een bedrijf om mee samen te werken.   

Stap 6: Je backoffice uitbesteden  

Als je net begonnen bent, is het natuurlijk een stuk lastiger om deze certificaten te behalen. Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Wanneer je jouw backoffice uitbesteedt aan een gecertificeerde backofficepartner, worden zij automatisch juridisch werkgever van jouw uitzendkrachten. Zo hoef jij je alleen maar te focussen op je core business. Én je certificaten probleem is meteen opgelost. Neem bijvoorbeeld JEX. Als je jouw backoffice uitbesteedt aan JEX Verloning, kan je automatisch meeliften op onze NEN 4400-1 en VCU-certificeringen.   

Stap 7: Een website opzetten  

Mensen die met jou zaken gaan doen, willen alles over jou weten. Met een professionele website verbreed je je netwerk en vertel je jouw omgeving wat het bedrijf zo bijzonder maakt. Daarbij zorgt dit ervoor dat je makkelijk vindbaar bent én betrouwbaar overkomt. Zet bijvoorbeeld jouw team met foto’s en functies op de website, zodat mensen zien met wie ze gaan werken. En geef ze sowieso de mogelijkheid om contact op te kunnen nemen voor verdere vragen met een contactformulier, of maak een brochure die ze kunnen downloaden voor verdere informatie.   

Stap 8: Vacatures vinden  

Ga eerst op zoek naar welke vacatures er zijn binnen de door jou gekozen sector. Bekijk het vraag en aanbod voor je de focus legt op een bepaalde branche. Maak connecties, breid je netwerk uit en benader bedrijven met openstaande vacatures voor een samenwerking.   

Stap 9: Uitzendkrachten matchen via de juiste software  

Een manier om dit makkelijker te doen? Werk met een softwaresysteem voor een overzicht van vacatures en uitzendkrachten. De software van JEX biedt niet alleen inzicht in loon- en urenregistratie, facturaties, vacatures en kandidaten, het biedt jou ook meer rust omdat je niet meer zelf op zoek hoeft te gaan naar samenwerkingen. Dit systeem koppelt automatisch de juiste kandidaat voor een vacature aan een werkgever. Als beginnend uitzendbureau kan je hiermee dus ook meteen gekoppeld worden aan grote bedrijven. Zie het als een matchmaker. Maar dan in de uitzendbranche. Of als een sneller stapje in de goede richting.   

Stap 10: Ga aan de slag!  

Meer weten over wat JEX nog meer voor jou kan betekenen bij het opzetten van je eigen uitzendbureau? Klik dan hier.