Geen tag description is ingesteld

Wat zijn hulpmiddelen om werk goed en veilig uit te kunnen voeren?

Bedrijfshulpmiddelen voor uitzendkrachten zijn tools, apparatuur en middelen die ter beschikking worden gesteld door een uitzendonderneming of de opdrachtgever om de uitzendkracht te helpen zijn taken veilig en effectief uit te voeren. Deze hulpmiddelen variëren afhankelijk van de aard van het werk en de behoeften van de uitzendkracht, maar kunnen onder meer het volgende omvatten:

  • Werkkleding en veiligheidsuitrusting: dit omvat uniformen, werkkleding, veiligheidsschoenen, helmen, handschoenen, veiligheidsbrillen en andere persoonlijke beschermingsmiddelen die nodig zijn voor specifieke werkzaamheden of omstandigheden.
  • Werkgereedschap en apparatuur: dit omvat gereedschappen, machines, computers, telefoons, tablets, software en andere apparatuur die nodig zijn om de taken van de uitzendkracht uit te voeren.
  • Training en instructies: een uitzendonderneming of de opdrachtgever kan trainingen, workshops of instructies aanbieden om de uitzendkracht te helpen zijn vaardigheden te verbeteren, bekend te raken met bedrijfsprocessen en veiligheidsprocedures te leren.
  • Toegang tot faciliteiten: dit omvat toegang tot werkplekken, kantoorruimtes, vergaderzalen, sanitaire voorzieningen, kantineruimtes en andere faciliteiten die nodig zijn voor de uitoefening van het werk.
  • Communicatiemiddelen: dit omvat toegang tot telefoons, e-mail, internet en andere communicatiemiddelen die nodig zijn voor het onderhouden van contact met collega's, leidinggevenden en klanten.
  • Logistieke ondersteuning: dit omvat ondersteuning bij het regelen van transport, parkeergelegenheid, accommodatie en andere logistieke behoeften die kunnen voortvloeien uit de aard van het werk of de locatie.
Het is de verantwoordelijkheid van een uitzendonderneming en/of de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat de uitzendkracht de nodige bedrijfshulpmiddelen krijgt om zijn werk veilig en effectief uit te voeren. Uitzendkrachten moeten zich bewust zijn van hun recht op deze hulpmiddelen en indien nodig vragen om de benodigde apparatuur en training om hun werk goed te kunnen doen.

Niet gevonden wat je zocht?

Onze kennisbank geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie niet gevonden? Bel of mail ons.