Reversed billing

reversed-billing

Als uitzendbureau kan het lastig zijn om met zzp’ers te werken. Veel zaken doen ze zelfstandig. Zo ook het factureren. Of dit altijd vlekkeloos verloopt? Nee. Kan het eenvoudiger? Ja. Hoe? Met reversed billing. 

Wat is reversed billing

Om reversed billing beter te begrijpen kijken we eerst naar ‘normal’ billing. Normaal gesproken stelt een zzp’er zelf de factuur op. Je krijgt die dan periodiek binnen. Als je geluk hebt. Want niet iedere zelfstandige is op tijd of levert een duidelijke factuur aan. Het gevolg? Je mailt heen en weer voor opheldering. Daarnaast heeft elke zzp’er een eigen manier van factureren. Heb je zelfstandigen in dienst die op één hand te tellen zijn? Dan is dit geen probleem. Tot je meerdere handen nodig hebt. Vijftig verschillende soorten facturen. Weinig tijd. Dan wordt het al vrij lastig om te zorgen voor structuur. 

Bij reversed billing, ook wel self-billing genoemd, heb je dit probleem niet. Waarom? Je draait de boel om. Zzp’ers boeken hun uren op je interne portaal en jij verzorgt de tijdige facturering en verloning. 

De voordelen van reversed billing

Reversed billing zorgt voor meer structuur in je administratie en minder fouten op facturen. Omdat je de facturen zelf regelt, verstuur en betaal je alles in één keer. Geen aparte werkwijze per zzp’er dus, maar dezelfde procedure voor iedereen. Werk je met een opdrachtbevestiging vooraf? Ook dan heb je alles zelf onder controle. Niet elke binnenkomende factuur hoeft gecheckt te worden. Jij zorgt ervoor dat de facturen kloppen.  

Daarnaast automatiseert reversed billing het zzp-factureringsproces. Dit betekent dat je niet iedere factuur hoeft op te maken. De uren die zelfstandigen invoeren komen automatisch op de factuur te staan. Welke taken voor jou overblijven? Uren accorderen en de factuur verzenden. That’s it. 

Als uitzendbureau ben je niet de enige die profiteert van reversed billing. Ook zelfstandigen hebben er baat bij. Zzp’ers zijn veel tijd kwijt aan hun administratie. Omdat jij de facturen en betaling regelt hebben zij minder administratieve werkzaamheden. Het enige wat zelfstandigen moeten doen? Uren en declaraties in je portaal vastleggen en niet stressen om facturen of uitbetalingen. Fijn. 

Reversed billing via JEX

Met reversed billing van JEX verlonen wij wekelijks jouw zzp’ers. Het voordeel? Eenvoudig en correct uren en facturen verwerken. Reversed billing is een belangrijk onderdeel van JEX Backoffice. Kies je ervoor om je backoffice uit te besteden bij JEX Backoffice? Dan nemen wij alle administratieve en financiële processen van je uitzendbureau uit handen en ontvang je altijd datagedreven advies. En het juridische en debiteurenrisico? Dat ligt 100% bij ons. 

false