Geen tag description is ingesteld

Wat betekent terbeschikkingstelling?

Terbeschikkingstelling betekent dat een uitzendkracht beschikbaar wordt gesteld voor arbeid bij een opdrachtgever, dan wel de inlenende partij voor een bepaalde opdracht en specifieke werkzaamheden.

De uitzendkracht sluit een arbeidsovereenkomst af met een uitzendonderneming dus de uitzendonderneming blijft hierin de werkgever van de uitzendkracht.

Een aantal zaken waar men rekening mee moet houden:
  • Als een terbeschikkingstelling meer dan 26 gewerkte weken heeft geduurd, dan is een uitzendonderneming bij beëindiging van de uitzendovereenkomst verplicht om dit ten minste 10 kalenderdagen van tevoren te melden aan de uitzendkracht.
  • Als een uitzendkracht bij meerdere opdrachtgevers aan het werk gaat, geldt er voor iedere terbeschikkingstelling de inlenersbeloning die van toepassing is.
  • Wanneer een uitzendovereenkomst een vast aantal opgenomen uren heeft en de uitzendkracht werkt in de praktijk minder uur, dan heeft een uitzendkracht gedurende zijn of haar terbeschikkingstelling recht op het aantal uur wat opgenomen is in zijn of haar uitzendovereenkomst.

Niet gevonden wat je zocht?

Onze kennisbank geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie niet gevonden? Bel of mail ons.