Loonadministratie-uitbesteden-JEX

Loonadministratie uitbesteden

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun loonadministratie uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Maar waarom zou je als organisatie ervoor kiezen om je loonadministratie uit te besteden terwijl je het ook zelf zou kunnen doen? Alle voor- en nadelen rondom het uitbesteden van je loonadministratie lees je hieronder.

Voordelig loonadministratie uitbesteden voor bedrijven

Je kan er als organisatie dus voor kiezen om je loonadministratie uit te besteden. Je bespaart hiermee veel kostbare tijd, omdat je het niet zelf hoeft te doen. Ook verminder je het risico op onjuiste betalingen, waardoor de salarisadministratie altijd correct is. Dit is zeker het geval wanneer je ervoor kiest om dit uit te besteden aan een ervaren en betrouwbaar administratiebureau. Bijkomend voordeel is ook vaak dat je dit administratiekantoor ook kan gebruiken om al jouw vragen aan te stellen wanneer en twijfels zijn. Dankzij deze tijdsbesparing kan je je op de groei van je eigen onderneming richten. En je bent ervan verzekerd dat jouw loonadministratie goed georganiseerd wordt.

Bij het uitbesteden van de loonadministratie komen er natuurlijk wel kosten komen. In de meeste gevallen betaal je per medewerker een maandelijks bedrag. Hierdoor kunnen de kosten redelijk oplopen, vooral voor grotere organisaties. Het is daarom raadzaam om je goed te verdiepen in de verschillende aanbieders en de bijbehorende tarieven.

Loonadministratie uitbesteden regelen

Wanneer je ervoor kiest om je loonadministratie uit te besteden, kan je kiezen tussen veel administratiebureaus waardoor dit misschien verwarrend kan zijn. Welk administratiebedrijf sluit aan op jouw wensen en doet dit ook nog tegen een realistisch bedrag?

We begrijpen dat je loonadministratie uitbesteden niet iets is wat je zomaar bij een administratiebureau uitbesteedt zonder dat je deze kent. Het gaat namelijk vaak over grote bedragen en je moet ook inzicht in je complete salarisadministratie geven. Het bureau waarmee je besluit samen te werken krijgt dus volledig inzicht in wat jouw medewerkers verdienen, wat gevoelige informatie is.

Wanneer je ervoor kiest om je loonadministratie zelf te doen, is het handig om alvast te investeren in software die je hierbij kan helpen. Het is belangrijk om de salarisadministratie te digitaliseren zodat dit proces gestroomlijnd loopt. Ook wordt de kans op fouten geminimaliseerd door de digitalisering van het proces.

De voornaamste reden om er wel voor te kiezen om de salarisadministratie wel uit te besteden is omdat het veel tijd bespaart en er kennis voor nodig is. Een medewerker up-to-date houden rondom alle wet- en regelgeving kan veel tijd kosten.

Loonadministratie met JEX

Wanneer je er als uitzendbureau voor kiest om je loonadministratie uit handen te geven, kan je dit met een gerust hart overlaten aan JEX Backoffice. JEX neemt de gehele administratie van uitzendbureaus uit handen, inclusief de bijbehorende bedrijfsrisico’s. Bij het verlonen van de uitzendkrachten nemen wij het juridisch werkgeverschap over, waardoor je geen omkijken meer hebt naar de personeels- en salarisadministratie.

JEX is SNA en NEN 4400-1 gecertificeerd en daarmee een vertrouwde backoffice partner. Alles wordt geregeld conform de juiste cao en volgens de laatste wet- en regelgeving. Besteed de backoffice van jouw uitzendbureau uit tegen het laagste all-in tarief van 1.69. Wij ontzorgen jou van de administratieve rompslomp tegen de laagste prijs in de markt. Dit levert jou meer tijd op om te ondernemen, waardoor je je kan focussen op de groei van je onderneming.

Onze uitzendsoftware en services

Maak kennis met onze unieke totaaloplossing bestaande uit producten en aanvullende diensten. Vraag voor al onze software een gratis demo aan.

JEX Works

Zet jouw beschikbare personeel sneller in en vind nieuwe opdrachtgevers met openstaande vacatures via een overzichtelijk platform.

Geschikt Voor:

Uitzendbureaus
Personeel uitzenden
Recruitment
Recruitment software

Meer informatie arrow_pink

JEX Backoffice

Besteed de backoffice van jouw uitzendbureau uit tegen de laagste factor in de markt. Met een all-in tarief van 1.69 houd je meer marge over.

Geschikt Voor:

Uitzendbureaus
Verloning
Risicodekking
ET-regeling

Meer informatie arrow_pink

JEX Planning

Plan je uitzendkrachten overzichtelijk in bij de opdrachtgever via een gebruiksvriendelijk portaal met handige functionaliteiten.

Geschikt Voor:

Uitzendbureaus
Planningsoftware
Personeelsplanning

Meer informatie arrow_pink

JEX ATS

Beheer alle relevante informatie over jouw kandidaten en waar zij zich bevinden in jouw recruitmentproces op één centrale plek.

Geschikt Voor:

Uitzendbureaus
Applicant Tracking System
Kandidatenbeheer
Recruitmentproces

Meer informatie arrow_pink

Waarom kiezen voor JEX?

Unieke oplossingen

We bouwen onze uitzendsoftware helemaal zelf en passen deze volledig aan naar de behoeftes vanuit de markt. Alle keuzes baseren we op data- en klantfeedback.

Continue doorontwikkeling

Dagelijks werken onze IT’ers aan het nog beter en completer maken van onze uitzendsoftware zodat jij nog efficiënter personeel kan uitzenden.

Datagedreven advies

Als specialist verzamelen we massa’s aan marktdata. Deze inzichten gebruiken we om je als kennispartner te voorzien van datagedreven advies.

One-stop-shop

Nooit meer werken met verschillende systemen en ingewikkelde koppelingen. Vanaf nu vind je alle data volledig geïntegreerd op één centrale plek.

Wij zijn JEX

Verbinding, Energie, Lef

Onze kernwaarden zijn meer dan alleen woorden. Ze vormen de basis voor onze producten, diensten en de cultuur binnen onze organisatie.

Over ons →
Group 1000001380
info-home

Kennisbank

Alle informatie die je nodig hebt over onze producten en diensten, of over de flexibele arbeidsmarkt, vind je in onze kennisbank.

Ga naar kennisbank →
blog-home

Blogs

Het laatste nieuws, exclusieve events en alles over onze sponsorships en samenwerkingen. Lees het in onze blogs.

Ga naar blogs →
case-home

Case studies

We bedienen veel verschillende klanten, allemaal met een uniek verhaal. Lees wat JEX voor hen oplost in onze case studies.

Ga naar case studies →