Loonadministratie uitbesteden

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun loonadministratie zelf te doen in plaats van uit te besteden. Waarom kiezen bedrijven hiervoor terwijl ze dit ook zelf kunnen doen? Alle voor- en nadelen rondom het uitbesteden van de loonadministratie lees je hier.

Loonadministratie-uitbesteden

Waarom je loonadministratie uitbesteden?

Wanneer je als bedrijf kiest om je loonadministratie uit te besteden, zitten daar een aantal voordelen aan. De grootste is hoogstwaarschijnlijk de tijd die je ermee zal besparen omdat je het niet zelf hoeft te doen. De loonadministratie goed bijhouden kost namelijk veel tijd vanuit een specialist. Door deze uit te besteden, hoef je hier geen tijd voor vrij te maken en geen specialist voor aan te nemen. Dat zijn dus ook nog eens kosten die je niet hebt.

Een ander groot voordeel is dat je zeker weet dat jouw salarisadministratie goed gedaan wordt. Het kan namelijk een flink lastig karwei zijn waardoor je het risico loopt dat er fouten worden gemaakt. Zeker als het om salarissen gaat waar mensen van afhankelijk zijn, is het belangrijk om dit foutloos te doen. Verder is het ook belangrijk dat premies en belastingen correct worden afgedragen. Zo voorkom je bijvoorbeeld naheffingen vanuit de belastingdienst. Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, kies dan voor een betrouwbare partij. Zo weet je zeker dat iets belangrijks als de loonadministratie foutloos wordt afgehandeld.

Het nadeel is natuurlijk dat het uitbesteden van de loonadministratie geld kost. Geld wat je normaal gesproken in een medewerker investeert om dit op te pakken. In veel gevallen kan het ook zijn dat het goedkoper is om je loonadministratie uit te besteden dan om een loonadministrateur hiervoor aan te nemen.

loonadministratie-uitbesteden

Hoe regel je het uitbesteden van je loonadministratie?

Wanneer je ervoor kiest om je loonadministratie uit te besteden, kan je kiezen tussen veel administratiebureaus waardoor dit misschien verwarrend kan zijn. Welk administratiebedrijf sluit aan op jouw wensen en doet dit ook nog tegen een realistisch bedrag?

We begrijpen dat je loonadministratie uitbesteden niet iets is wat je zomaar bij een administratiebureau uitbesteedt zonder dat je deze kent. Het gaat namelijk vaak over grote bedragen en je moet ook inzicht in je complete salarisadministratie geven. Het bureau waarmee je besluit samen te werken krijgt dus volledig inzicht in wat jouw medewerkers verdienen, wat gevoelige informatie is.

Wanneer je ervoor kiest om je loonadministratie zelf te doen, is het handig om alvast te investeren in software die je hierbij kan helpen. Het is belangrijk om de salarisadministratie te digitaliseren zodat dit proces gestroomlijnd loopt. Ook wordt de kans op fouten geminimaliseerd door de digitalisering van het proces.

De voornaamste reden om er wel voor te kiezen om de salarisadministratie wel uit te besteden is omdat het veel tijd bespaart en er kennis voor nodig is. Een medewerker up-to-date houden rondom alle wet- en regelgeving kan veel tijd en geld kosten.

uitbesteden-van-loonadministratie

Loonadministratie met JEX

Wanneer je er als uitzendbureau voor kiest om je loonadministratie uit handen te geven, kan je dit met een gerust hart overlaten aan JEX Backoffice. JEX neemt de gehele administratie van uitzendbureaus uit handen, inclusief de bijbehorende bedrijfsrisico’s. Bij het verlonen van de uitzendkrachten nemen wij het juridisch werkgeverschap over, waardoor je geen omkijken meer hebt naar de personeels- en salarisadministratie. JEX is SNA en 4400-1 gecertificeerd en daarmee een vertrouwde backoffice partner. Alles wordt geregeld conform de juiste cao en volgens de laatste wet- en regelgeving. Besteed de backoffice van jouw uitzendbureau uit tegen het laagste all-in tarief van 1.70. Wij ontzorgen jou van de administratieve rompslomp tegen de laagste prijs in de markt. Dit levert jou meer tijd op om te ondernemen, waardoor je je kan focussen op de groei van je onderneming.

Laat je gegevens achter