Geen tag description is ingesteld

Wat kost werving & selectie

"De kosten voor het uitbesteden van werving en selectie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het bureau waarmee je samenwerkt, de complexiteit van de functie, de branche waarin je actief bent en de specifieke diensten die je afneemt. Hier zijn enkele van de mogelijke kosten die gepaard kunnen gaan met het uitbesteden van werving en selectie:

- Werving- en selectietarief: Het bureau kan een vast tarief of een percentage van het jaarsalaris van de geplaatste kandidaat in rekening brengen. Dit tarief kan variëren afhankelijk van de senioriteit van de functie, het niveau van expertise dat vereist is, en de concurrentie op de arbeidsmarkt.
- Succesfee: Sommige wervings- en selectiebureaus brengen een succesfee in rekening die alleen wordt betaald als er daadwerkelijk een kandidaat wordt aangenomen. Deze fee is meestal gebaseerd op een percentage van het jaarsalaris van de geplaatste kandidaat en kan variëren afhankelijk van het wervingsbureau en de specifieke omstandigheden.
- Extra kosten: Afhankelijk van je specifieke behoeften en wensen, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor aanvullende diensten, zoals assessments, achtergrondcontroles, advertentiekosten, reiskosten voor kandidaten, en andere bijkomende uitgaven.
- Garantieperiode: Sommige wervings- en selectiebureaus bieden een garantieperiode waarin ze gratis een nieuwe kandidaat zullen zoeken als de geplaatste kandidaat binnen een bepaalde periode vertrekt. Dit kan deel uitmaken van de totale kosten en kan variëren afhankelijk van de duur van de garantieperiode.

Het is belangrijk om duidelijkheid te krijgen over alle kosten die verbonden zijn aan het uitbesteden van werving en selectie voordat je een overeenkomst aangaat met een bureau. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen op basis van je specifieke behoeften en budgettaire overwegingen."

Niet gevonden wat je zocht?

Onze kennisbank geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie niet gevonden? Bel of mail ons.