Investor Relations

JEX: één van de snelstgroeiende techbedrijven in de flexibele arbeidsmarkt

JEX nieuwe pand aan de Nassaukade 5
TS23-Cobranded-Logo-1200x1200-v01.01-English (1)
Rank 2

LinkedIn Top 10 Startup Company

In LinkedIn's Top Startups-lijst staan tien opkomende Nederlandse bedrijven die in het oog springen: ze groeien snel én zijn in trek bij (jong) talent. Op basis van unieke LinkedIn-gegevens, die verschillende aspecten van groei en vraag meten, kwam onder andere JEX naar voren als top startup van 2023. Het meest bijzondere aan deze positie? We zijn zes plekken gestegen ten opzichte van vorig jaar.

‘A growth company’

Niet alleen LinkedIn ziet JEX als snel opkomende organisatie. In de afgelopen twee jaar vonden namelijk 2000 klanten onze organisatie en groeide JEX naar een omzet van meer dan 2 miljoen euro per week.

De reden dat JEX is opgericht, impact maken in een extreem gefragmenteerde markt en één centrale data-waarheid faciliteren, staat nog steeds. We bieden software en services en faciliteren de groei van onze partners, waardoor wij exponentieel meegroeien.

Het was tijd om de flexibele arbeidsmarkt opnieuw uit te vinden en de markt bevestigt dit duidelijk: JEX blijft continu doorgroeien.

Onze ambities? Nog veel groter. We richten op het worden van Europees marktleider, binnen recordtempo naar een miljard euro omzet en een beursgang als exit-moment voor onze investeerders.

JEX Groepsfoto op de Honingerdijk

Wie is JEX?

Opgericht in 2020 door CEO Nick Hillebrand, maar momenteel met meer dan 300 collega’s onder leiding van een 8-koppig management. Vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam bedienen wij heel Nederland en hebben we ambities om internationaal uit te breiden. 

We zijn een techbedrijf en baseren onze keuzes op data en klantfeedback. Ons personeelsbeleid is uniek: we funderen groei, stimuleren lef en betrekken al het personeel in onze dromen door middel van het aanbieden van een optieregeling.

nick aan de maas

Software en Services

Met zelfontwikkelde software en services bouwt JEX aan een one-stop-shop solution. Een unieke oplossing, als enige in de markt. Wij zoeken naar de long-tail, naar cross- en upselling en naar het aanbieden van een oplossing die meer dan 80% van de markt past. Wij bouwen geen maatwerk, maar een modulaire totaaloplossing voor alle spelers in de markt. In de komende weken, maanden en jaren bouwen wij naar een situatie waarin niemand in de flexibele arbeidsmarkt zonder een (deel)oplossing van JEX wilt en kan werken. Een deeloplossing waarin zij personeel kunnen vinden, personeel kunnen verhuren of software kunnen gebruiken om hun processen te vereenvoudigen. Bekijk een aantal van onze producten.

JEX Works

De marktplaats voor de uitzendbranche. JEX Works brengt vraag en aanbod samen.

 • Grootste en meest actuele database van personeel
 • Alles overzichtelijk op één platform
 • Zelf kiezen met wie je samenwerkt

JEX MSP

Haal het maximale uit het JEX Works platform

 • Eenvoudiger inhuren en beheren van personeel
 • Persoonlijke Customer Succes Manager
 • Ondersteuning in het gehele proces

JEX Backoffice

Geef complexe zaken uit handen

 • Eenvoudig portaal, op klantwensen
 • Scherpste factor in de markt
 • JEX als kennispartner

JEX ATS

Werk samen met volledige controle over jouw recruitment. 

 • Inzicht in welke uitzendkrachten jij beschikbaar hebt
 • Inzicht waar ze momenteel zijn ingedeeld.
ATS1

JEX Planning

Inzicht in ingedeelde en beschikbare uitzendkrachten.

 • Altijd actuele stuurinformatie
 • Hogere efficiëntie, betere marges
Plannin

Wie zijn onze klanten?

logos_klanten-website_DIFF
logos_klanten-website_Fleox-48
logos_klanten-website_Ideal
logos_klanten-website_My Pro
logos_klanten-website_Pre Work
logos_klanten-website_TMA
logos_klanten-website_Van Dorp-47
logos_klanten-website_Vepco
logos_klanten-website_5 FLEX
logos_klanten-website_123 recruiters
logos_klanten-website_Barth
logos_klanten-website_DIFF
logos_klanten-website_Fleox-48
logos_klanten-website_Ideal
logos_klanten-website_My Pro
logos_klanten-website_Pre Work
logos_klanten-website_TMA
logos_klanten-website_Van Dorp-47
logos_klanten-website_Vepco
logos_klanten-website_5 FLEX
logos_klanten-website_123 recruiters
logos_klanten-website_Barth

JEX is uniek

Een gefragmenteerde markt, en niet alleen voor potentiële klanten. Ook de oplossingen voor de markt zijn versnipperd en slecht met elkaar te integreren. 

Een gemiddeld uitzendbureau gebruikt 7 systemen om de operatie onder controle te krijgen, zonder slimme koppelingen. Sommige grote bureaus gebruiken meer dan 30 verschillende. En dit is exclusief de backoffice samenwerkingen die zij vaak gebruiken. 

Via JEX, is dat één all-in-one oplossing, inclusief backoffice. Alles op één centrale data-waarheid, volledig single sign-on.

sprint

De markt van JEX.

20.000+

Actieve uitzendbureaus

500.000+

Potentiele opdrachtgevers

30 Miljard+

Omzet in enkel Nederland

Wat lost JEX op?

Eenvoud creëren in een complexe en gefragmenteerde markt. Een markt vol wet- en regelgeving, waar we onze klanten met onze software, services en expertise de zekerheid en vrijheid bieden om te focussen op de core business van hun bedrijf.

JEX faciliteert groei, JEX faciliteert ondernemen, JEX faciliteert samenwerking en JEX faciliteert goed werkgeverschap. Wij zijn dé oplossing voor de markt van flexibele arbeid.

Businessmodellen

Het doel van onze oplossingen? Ze moeten resulteren in de groei van de omzet en brutomarges van onze klanten en uiteindelijk een winstmachine zijn voor onze aandeelhouders. JEX hanteert momenteel de volgende businessmodellen die we combineren vanuit software en services. De exacte inhoud vertellen we graag tijdens beleggersbijeenkomsten.

Licentie fee’s per maand

Transactie fee’s per factuur

Backoffice fee’s per uur

Onze succesformule

One-stop-shop

Single sign-on

Een data waarheid

Goedkoopste factor backoffice

Grootste aanbod van personeel

Meeste actuele aanbod

Een betrouwbare kennispartner

Meest moderne software

JEX leadership

JEX gelooft in een divers leiderschap, in leiders die elkaar durven uit te dagen. JEX gelooft in centrale doelstellingen, maar duwt eigenaarschap door heel de organisatie. JEX gelooft in het creëren van focus en kiest daarom voor een leiderschapsteam van 8 personen met ieder een eigen focus en verantwoordelijk.

Nick Hillebrand

Nick Hillebrand

CEO

Nick Hillebrand is als CEO verantwoordelijk voor het aansturen van het leiderschap van JEX. Vanuit zijn ervaringen bij o.a. het Korps Mariniers heeft hij veel ervaring kunnen opdoen... in het sturen van teams onder ‘omstandigheden die onder spanning staan’. Voor JEX heeft hij een uitzendorganisatie als Algemeen en Financieel Directeur bestuurd. Nu is hij, naast het leiderschap, als oprichter en CEO van JEX verantwoordelijk voor de strategie en visie van de onderneming en voor de materiele en immateriële waarde van JEX. Lees meer

Nick Tanis

Nick Tanis

CFO

Nick Tanis is als CFO verantwoordelijk voor alles wat met geld en financiële rapportage te maken heeft. Vanuit zijn opleidingen tot RA niveau en werkervaringen bij o.a. Deloitte en Refresco heeft... hij voldoende ervaring en expertise opgebouwd om JEX op alle niveaus door de uitvoering en rapportages heen te begeleiden. Daarnaast valideert hij alle businessmodellen van JEX voordat zij live mogen. Lees meer

Jeroen van Rossum

Jeroen van Rossum

CHRO

Jeroen van Rossum is als CHRO verantwoordelijk voor het werkgeluk van steeds meer enthousiaste JEX'ers. Hij zorgt voor modern en schaalbaar personeelsbeleid en een sterk werkgeversmerk.... Voor JEX was hij o.a. als Manager Recruitment Center bij Olympia effectief in de combinatie van HRM, recruitment en digitalisering, en als Recruitmentbaas bij Coolblue verantwoordelijk voor enorm snelle personele groei. Lees meer

Rick W 1

Rick Willems

CTO

Rick Willems is als CTO verantwoordelijk voor alle technische aspecten van de software van JEX. Eindverantwoordelijk op doorontwikkeling en samen met Head of Product ... verantwoordelijk voor het eindresultaat van de producten. Zijn ruime ervaring in de detachering bij diverse bedrijven heeft Rick een brede blik op IT geboden. Rick is sinds de start van JEX betrokken en is via diverse functies opgeklommen tot de momenteel hoogste positie binnen IT.  Lees meer

Esther Kuijpers

Esther Kuijpers

Head of Product

Esther Kuijpers is als Head of Product verantwoordelijk voor het productlandschap van JEX. Esther heeft meer dan 15 jaar ervaring in rollen met softwareproducten. In haar jaren bij... reisorganisatie TUI werkte ze onder andere aan de producttransformatie van meerdere naar één digitaal product voor de groep.  Lees meer

Peter Weststrate

Peter Weststrate

Head of Commerce

Peter Weststrate is als Head of Commerce verantwoordelijk voor alle commercie en klantrelaties binnen JEX. De sterke commerciële kracht van Peter komt vanuit zijn ervaringen bij o.a.... Coolblue, waarbij hij als eindverantwoordelijke de B2B tak van het snelgroeiende e-commercebedrijf opbouwde. Peter bouwde daarmee ervaring op in het creëren en bouwen van B2B verkoop teams en snapt de kern van wendbaar werken. Tevens was hij als vroege werknemer bij Coolblue betrokken en heeft hij daarmee ervaring opgedaan in het schalen van teams en een tech-organisatie. Lees meer

Janekke Rovers

Janneke Rovers

Head of Operations

Janneke Rovers is als Head of Operations verantwoordelijk voor de operational excellence binnen JEX. Met haar 16 jaar ervaring in de uitzendbranche en vele jaren ervaring in het puur... verbeteren van processen binnen grote recruitment organisaties als Olympia maakt Janneke nu impact op processen binnen JEX. Janneke stuurt een decentraal team aan dat overal door de organisatie beweegt. Lees meer

Aaron-web

Aaron Kok

Head of Data

Aaron Kok is als Head of Data verantwoordelijk voor alle stromen van data binnen JEX. In zijn eerdere werkervaringen bij o.a. Coolblue was hij dagelijks bezig met analyse van grote datastromen ... en het geven van adviezen op basis van deze data. Tevens heeft hij als Product Owner software ervaring op gedaan waardoor hij de IT-teams van JEX als geen ander begrijpt. Aaron verbindt data aan strategie en faciliteert met zijn team alle kolommen van het directieteam en de managementteams van JEX met stuurdata. Lees meer

Onze cultuur

Minder dan 30 collega’s bij aanvang van 2021, meer dan 200 nu. We groeien in recordtempo, dat heeft impact, op mens en maatschappij. Maar wie zijn die mensen?

Motivatie en volle overgave, dat is gewoon de key in alles wat je doet.

Met Arantis Paulus, Personeelsadministratie

In deze podcast vertelt hij ons meer over wat eigenaarschap voor hem betekent, wat zijn werkzaamheden zijn bij JEX en zijn afdeling, en nog veel meer.

Weten wat het doel is en hier samen naartoe werken.

Met Shirley Moorthaemer, Team Lead Relatiebeheer

In deze podcast vertelt ze over het verschil tussen een Accountmanager en een Relationship Manager, de stappen die zijn gezet in het JEX Backoffice Sales team en waarom backoffice voor haar zo interessant is.

In 10 maanden tijd kan er een hoop gebeuren. Zeker als je rekent met de ‘hondenjaren’ van JEX.

Met Roewaid Alnawawy, Product Owner

Beluister dan de podcast van Roewaid.

JEXtreme

CEO Nick Hillebrand deed zijn levenservaring op bij de elite-eenheden van de Nederlandse krijgsmacht; het Korps Mariniers. De lessen die hij hier leerde, heeft hij met een speciaal programma over weten te brengen op al het personeel: JEXtreme. Een ultieme ervaring waarbij duidelijk werd waarom korte bondige communicatie cruciaal is, waarom communicatie door de volledige keten heen moet, waarom prioriteiten stellen belangrijk is en waarom groei vaak boven comfort gaat. Een impressie en aftertalk over de waarom en de ervaringen:

Product roadmap

‘Culture eats strategy for breakfast’ is wat ze zeggen. Deels zijn we het daarmee eens, maar de strategie moet wel kloppen. Net als de executie. Dit is onze IT productroadmap:

JEX Software Roadmap

Brandvalue

Als techbedrijf is niet alleen IT van belang voor onze waarde. Ook brand awareness en merkwaarde is belangrijk. In onze ambities om een beursgang waar te maken en nog harder te kunnen groeien op nationaal en internationaal vlak, is een sterke merkpositionering cruciaal. Je kunt ons al kennen van:

Feyenoord official trainingspartner
Harbour Run main partner
JEX Linkedin Top Startups 2022
JEX in het AD

Strategie

We zijn trots op onze strategie en vertellen er graag alles over. Toch geven we niet alles prijs: niet alleen (potentiële) investeerders lezen mee.

We creëren bij JEX extreem laagdrempelige entree points. Dat betekent dat uitzendorganisaties en klanten op een eenvoudige manier, zonder gedoe, bij ons binnen kunnen komen. Zo hebben wij de tijd om vertrouwen te winnen, te laten zien wat we allemaal nog meer kunnen, om vervolgens zoveel mogelijk van onze applicaties mee te verkopen. Want daar wordt iedereen beter van.

Onze kernklant: uitzendorganisaties. Verdienen we daaraan het meeste in onze proposities? Zeker niet. Aan wie wel? Dat vertellen we als je bij onze investeerders community hoort!

JEXchange

Onze investeerders zijn onze belangrijkste asset. Daarom zorgen we goed voor hen. Met een divers aantal updates en beleggersbijeenkomsten per jaar houden we onze investeerders op de hoogte. Daarnaast ontwikkelden wij, speciaal voor onze investeerders, een beheeromgeving voor uitgegeven aandelen en obligaties: JEXchange.

Macbook Pro met JEXchange inlogscherm

Toch nog andere vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier