1908 event Lazio

‘Samen uit, samen thuis’.

JEX en Feyenoord gaan hand in hand. Thuis aanschouwen we de mannen van Slot vanaf de tribune. Uit gaat dat, in sommige gevallen, wat lastiger. Zeker Europees gezien. Het 1908-event is de Europese uitwedstrijd, maar dan thuis. Een onbezorgde avond vol gezelligheid, lekker eten en voetbal.

Na een enerverende Conference League campagne met een finaleplek als kers op de taart, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Op 08-09-2022 was de aftrap van hopelijk een net zo historisch Europees seizoen. Ditmaal één niveautje hoger, de Europa League. De eerste poulewedstrijd, direct een goede graadmeter, SS Lazio – Feyenoord.

 

Walking dinner, laid back voetbal

Om 17.30 uur druppelden de eerste genodigden de Kuip binnen. Met gezonde wedstrijdspanning werd op de roltrap gestapt en voet gezet in de boardroom. Tussen de wereldbeker, cup met grote oren, kampioensschalen en historische elftalfoto’s werd genoten van een eerste drankje. "Mag ik heel even uw aandacht?" Peter trapte het Europese seizoen officieel af met een presentatie over JEX Works. De monden vielen open bij het afsluitende JEXtreme filmpje. Flabbergasted of honger? Het zeer smaakvolle walking dinner kwam precies op tijd. Bestaat er een beter toetje dan het heilige gras van de Kuip? Een rondleiding door het stadion was voor velen een lang gekoesterde droom.

 

Ge-parkeer de bus

"Even de punten ophalen in Rome." "Een gelijkspelletje is prima." "Dit wordt een lastige avond." De uitslag? Geen peil op te trekken. De tactiek? Parkeer de bus. Of eigenlijk een geparkeerde bus. Voor het Maasgebouw stond, niks minder dan, de spelersbus van Feyenoord klaar om eenieder naar Trainingscomplex 1908 te brengen. Eenmaal aangekomen kon men met een versnapering genieten van een rondleiding over het moderne en multifunctionele terrein.

JEX_1908_2

Mariodona

Kind van de club, gevoetbald in Italië. Is er een geschiktere kandidaat om voor te beschouwen dan Mario Been? Als analist van ESPN is het voorspellen van wedstrijden en praten over voetbal een tweede natuur. In de bioscoopzaal, waar de selectie de wedstrijden analyseert ter voorbereiding en verbetering, werd genoten van minimaal 2x45 minuten Europees voetbal. Of het voorspellen bij iedereen in het bloed zit? Er was niemand met de juiste uitslag in de voetbalpoule. De gesigneerde Feyenoord-bal ging uiteindelijk naar degene met omgekeerd de correcte eindscore. 2-4 of 4-2. Een bal blijft een bal.

27 oktober mogen we weer een 1908 event zien. Wil je meer sfeerbeelden zien?

{size_type=auto, src=, alt=null, loading=lazy} 08 september 2022 Trainingscomplex 1908 Olympiaweg 400 3078 HT Rotterdam Trainingscomplex 1908 Zuid-Holland Nederland [{date_field=Wed Sep 07 22:00:00 UTC 2022, tijd=19:00}] [] [] false