Salarisadministratie uitbesteden

Salarisadministratie-uitbesteden

Als ondernemer kan je ervoor kiezen om de salarisadministratie zelf te doen of om deze uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. In beide gevallen zijn er voor- en nadelen. Welke dit precies zijn en wat de mogelijkheden zijn ontdek je in deze blog!

Wat is salarisadministratie?

Salarisadministratie houdt het proces in wat gaat over het beheren en verwerken van salarissen van werknemers. Het hoofddoel hiervan is dus om ervoor te zorgen dat alle medewerkers binnen een organisatie op tijd en correct uitbetaald worden. 

Salarisadministratie uitbesteden: voordelig en efficiënt

Er zijn al veel bedrijven die ervoor kiezen om hun salarisadministratie uit te besteden. Die doen dit uiteraard, omdat het voor hen voordeliger is dan om het zelf te doen. Maar wat zijn de voordelen eigenlijk van het uitbesteden van je salarisadministratie?

Kostenbesparing

Misschien wel het belangrijkste punt voor ondernemers; kostenbesparing. Wanneer je ervoor kiest om zelf je salarisadministratie te doen, kan dit meer geld kosten dan wanneer je besluit om dit uit te besteden. Je moet namelijk specialisten hiervoor aannemen, opleiden en investeren in verschillende systemen. Is iedereen eindelijk aan de slag en loopt je salarisadministratie soepel? Dan kunnen nieuwe wet- en regelgeving ervoor zorgen dat je weer moet investeren in een dure nieuwe cursus. Kies je ervoor om je salarisadministratie uit te besteden? Dan betaal je een vast bedrag per maand en hoef je je geen zorgen te maken over alle aspecten die bij het beheren van de salarisadministratie komen kijken.

Expertise

Salarisadministratie is een vak apart. Om die reden moet er een specialist worden aangenomen die ook kennis en expertise heeft van het vakgebied. Zeker binnen de uitzendbranche kan de salarisadministratie van uitzendkrachten erg lastig zijn, omdat er veel verschillende partijen en tarieven bij komen kijken.

Focus

Het uitbesteden van de salarisadministratie scheelt vaak enorm veel tijd. Juist omdat dit een complex proces is, kost het veel tijd om dit allemaal goed te doen. Wanneer je ervoor kiest om het uit te besteden, kan je je meer focussen op de groei van je bedrijf. Zo kan je je richten op wat voor jouw belangrijk is en minder op de randzaken zoals salarisadministratie.

Tijd

Wanneer je meer tijd hebt om te focussen op de groei van jouw bedrijf, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf deze groei daadwerkelijk aan kan. Opschalen qua personeel is hier een belangrijk onderdeel van. Als jij je salarisadministratie uitbesteedt, is opschalen niet nodig. De partij die dit uit handen neemt, zal de extra uren oppakken zonder dat je er last van hebt. Ook als je bijvoorbeeld te maken hebt met seizoensgebonden pieken kan het erg handig zijn, omdat de werkdruk per periode toe kan nemen. Zeker binnen de uitzendbranche wordt er namelijk veel gewerkt met tijdelijke arbeidskrachten om seizoengebonden pieken op te vangen. In deze gevallen hoeft er dan niet tijdelijk een extra salarisadministrateur gezocht te worden, maar wordt de tijdelijke extra werkdruk automatisch opgevangen.

De salarisadministratie uitbesteden kan dus veel voordelen bieden. Kort samengevat zorgt het dus voor een kostenbesparing, tijdsbesparing en meer focus op hoofdzaken.

Hoe werkt salarisadministratie uitbesteden?

Het uitbesteden van de salarisadministratie is een enorm simpel proces. Je kiest eerst een partij uit waaraan jij je salarisadministratie uit wilt besteden. Na het aangaan van de samenwerking kan je alle documentatie rondom de administratie versturen. De salarisadministrateur neemt vanuit hier de werkzaamheden voor je uit handen. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is het versturen van de uren en eventuele mutaties en de administrateur doet de rest.

Salarisadministratie uitbesteden aan JEX

Ben je op zoek naar een ervaren backoffice voor de salarisadministratie van jouw uitzendkrachten? JEX beschikt over de juiste kennis en expertise om de gehele salarisadministratie over te nemen, inclusief de bijbehorende risico’s. We nemen het juridisch werkgeverschap van je uitzendkrachten over en zorgen ervoor dat ze correct en tijdig worden uitbetaald. Daarnaast profiteer je van onze SNA en NEN 4400-1 certificeringen. We ontzorgen jouw uitzendbureau volledig tegen het laagste all-in tarief van 1.69. Meer weten? Ontdek alle voordelen van JEX Backoffice.