Geen tag description is ingesteld

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

"Detachering en uitzenden zijn twee verschillende vormen van flexibel personeelsbeleid die worden gebruikt door bedrijven om tijdelijke arbeidskrachten in te huren. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen detachering en uitzenden:

1. Contracttype:
- Bij detachering heeft de gedetacheerde werknemer een arbeidsovereenkomst met een detacheringsbureau of een bemiddelingsbureau en wordt vervolgens tijdelijk bij een ander bedrijf geplaatst om werkzaamheden uit te voeren.
- Bij uitzenden heeft de uitzendkracht een arbeidsovereenkomst met een uitzendonderneming en wordt hij/zij uitgezonden naar verschillende opdrachtgevers voor kortere periodes of projecten.

2. Werkgeversgezag:
- Bij detachering behoudt het detacheringsbureau over het algemeen een zekere mate van werkgeversgezag over de gedetacheerde werknemer, terwijl de werknemer ook onder toezicht staat van de opdrachtgever.
- Bij uitzenden heeft een uitzendonderneming over het algemeen minder directe invloed op de werknemer tijdens de opdracht, omdat de werknemer voornamelijk onder het toezicht en de aansturing van de opdrachtgever valt.

3. Duur van de opdracht:
- Bij detachering zijn de opdrachten over het algemeen langer van duur, soms variërend van enkele maanden tot zelfs enkele jaren.
- Bij uitzenden zijn de opdrachten over het algemeen korter van duur, variërend van enkele dagen tot enkele maanden.

4. Werving en selectie:
- Bij detachering kan het detacheringsbureau verantwoordelijk zijn voor het werven en selecteren van geschikte kandidaten voor de opdracht.
- Bij uitzenden is een uitzendonderneming over het algemeen verantwoordelijk voor de werving en selectie, maar de opdrachtgever kan ook rechtstreeks invloed hebben op het selectieproces.

In beide gevallen bieden detachering en uitzenden flexibiliteit aan zowel werkgevers als werknemers, maar ze verschillen in de manier waarop ze worden georganiseerd en uitgevoerd. "

Niet gevonden wat je zocht?

Onze kennisbank geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie niet gevonden? Bel of mail ons.