Geen tag description is ingesteld

Wat is een periodieke loonsverhoging?

Een periodieke loonsverhoging is een standaard terugkerende en/of geplande verhoging van het salaris.

De periodieke loonsverhoging komt bijvoorbeeld voor vanuit een beoordeling, inflatie of het behouden van medewerkers en het stimuleren van motivatie. Een periodieke loonsverhoging verschilt per cao en hangt ook weer samen met de loonschalen.

Een periodieke loonsverhoging valt onder de inlenersbeloning. Dit betekent dat een uitzendkracht hierin dezelfde rechten heeft als een medewerker die rechtstreeks in dienst is bij een opdrachtgever.

a. Periodieken worden op dezelfde wijze als bij opdrachtgever aan de uitzendkracht toegekend.

b. Als het toekennen van een periodiek bij de opdrachtgever afhankelijk is van de beoordeling van de uitzendkracht, dan geldt het volgende:

  • De uitzendkracht krijgt altijd een periodiek toegekend, behalve als de uitzendonderneming kan aantonen dat de uitzendkracht volgens de regels en procedures bij de opdrachtgever geen periodiek zou hebben ontvangen;
  • Als er geen of niet tijdig een beoordeling heeft plaatsgevonden, dan krijgt de uitzendkracht de periodieke verhoging die aantoonbaar het meest gangbaar is bij de opdrachtgever.
c. De uitzendkracht mag geen periodiek mislopen doordat hij steeds van opdrachtgever wisselt. In dat geval geldt dat de uitzendonderneming bij elke volgende terbeschikkingstelling voor het toekennen van een periodiek ook rekening houdt met de opgedane relevante werkervaring bij vorige opdrachtgevers in (nagenoeg) dezelfde functie.

Niet gevonden wat je zocht?

Onze kennisbank geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie niet gevonden? Bel of mail ons.