Geen tag description is ingesteld

Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer verwijst naar het proces van het beheren en opvolgen van openstaande facturen van klanten, ook wel debiteuren genoemd. Het is een belangrijk onderdeel van financieel management voor bedrijven om ervoor te zorgen dat zij tijdig betalingen ontvangen voor de geleverde goederen of diensten.

Het debiteurenbeheer omvat verschillende activiteiten, waaronder:
  • Facturatie: Het correct en tijdig opstellen en versturen van facturen naar klanten voor geleverde goederen of diensten.
  • Opvolging van betalingen: Het monitoren van openstaande facturen en het proactief opvolgen van betalingen. Denk aan het verzenden van herinneringen, aanmaningen en betalingsverzoeken.
  • Communicatie met klanten: Het onderhouden van contact met klanten om eventuele vragen of problemen met betrekking tot facturen op te lossen en afspraken te maken over betalingsregelingen indien nodig.
  • Incassoprocedures: Het starten van incassoprocedures voor onbetaalde facturen indien de betalingsachterstand blijft bestaan, zoals het inschakelen van een incassobureau of het starten van juridische stappen.
Het doel van debiteurenbeheer is om de cashflow van het bedrijf te optimaliseren door ervoor te zorgen dat facturen tijdig worden betaald en dat het risico op oninbare vorderingen wordt verminderd. Effectief debiteurenbeheer draagt bij aan een gezonde financiële positie van het bedrijf en kan het risico op liquiditeitsproblemen verkleinen.

Niet gevonden wat je zocht?

Onze kennisbank geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie niet gevonden? Bel of mail ons.