Geen tag description is ingesteld

Voor welke bedrijven is een VCA certificering verplicht

"Een VCA-certificering is verplicht voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Dit omvat onder andere:

- Aannemers en bouwbedrijven: Bedrijven die actief zijn in de bouw- en constructiesector, waaronder algemene aannemers, bouwbedrijven, en gespecialiseerde aannemers zoals dakdekkers, installateurs en schilders.
- Technische dienstverleners: Bedrijven die technische diensten leveren, zoals installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan machines, elektrische installaties, en apparatuur.
- Industriële dienstverleners: Bedrijven die werkzaamheden verrichten in industriële omgevingen, zoals fabrieken, chemische installaties, en petrochemische complexen.
- Transport- en logistieke bedrijven: Bedrijven die betrokken zijn bij transport en logistiek, zoals vrachtwagenchauffeurs, expeditiebedrijven, en magazijnbeheerders.
- Overige risicovolle sectoren: Bedrijven die werkzaamheden uitvoeren in andere sectoren met verhoogde risico's, zoals de offshore-industrie, de petrochemie, de energiesector, en de zware industrie.

De exacte vereisten voor het behalen van een VCA-certificering kunnen variëren afhankelijk van de specifieke activiteiten en omstandigheden van het bedrijf. In sommige gevallen kan een VCA-certificering ook vereist zijn door opdrachtgevers of overheidsinstanties als voorwaarde voor het verkrijgen van opdrachten of vergunningen. Daarom is het belangrijk voor bedrijven om de lokale wet- en regelgeving en de eisen van hun klanten te raadplegen om te bepalen of een VCA-certificering verplicht is voor hun activiteiten."

Niet gevonden wat je zocht?

Onze kennisbank geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie niet gevonden? Bel of mail ons.