Geen tag description is ingesteld

Hoe werkt werving & selectie?

"Als je ervoor kiest om je werving en selectie uit te besteden, betekent dit dat je een externe partij inschakelt om het volledige proces van het zoeken, selecteren en aanwerven van nieuwe werknemers voor jouw organisatie uit te voeren. Hieronder volgt een algemene beschrijving van hoe het proces van het uitbesteden van werving en selectie doorgaans verloopt:

- Kennismaking en behoefteanalyse: Het proces begint met een kennismakingsgesprek tussen jou als opdrachtgever en het wervings- en selectiebureau. Tijdens dit gesprek worden de behoeften van jouw organisatie besproken, zoals de functievereisten, het gewenste profiel van de kandidaat, de bedrijfscultuur en andere specifieke wensen.
- Wervingsstrategie: Op basis van de behoefteanalyse ontwikkelt het wervings- en selectiebureau een wervingsstrategie om geschikte kandidaten aan te trekken. Dit omvat het plaatsen van vacatures op relevante jobboards, het gebruik van sociale media, het benaderen van potentiële kandidaten in hun netwerk, en andere wervingskanalen.
- Actieve werving: Het wervings- en selectiebureau voert actief wervingsactiviteiten uit om geschikte kandidaten te identificeren en te benaderen. Dit kan onder meer inhouden het screenen van Cv's, het afnemen van telefonische screeningsgesprekken, het bijwonen van netwerkevenementen, en het actief benaderen van potentiële kandidaten.
- Selectieproces: Zodra geschikte kandidaten zijn geïdentificeerd, voert het wervings- en selectiebureau een selectieproces uit om de beste kandidaten te bepalen. Dit kan onder meer inhouden het afnemen van sollicitatiegesprekken, het uitvoeren van assessments of testen, en het controleren van referenties en achtergronden.
- Aanbod en aanname: Als een geschikte kandidaat is gevonden, doet het wervings- en selectiebureau een arbeidsaanbod aan de kandidaat namens jou als opdrachtgever. Als de kandidaat het aanbod accepteert, wordt de arbeidsovereenkomst opgesteld en treedt de kandidaat in dienst bij jouw organisatie.
- Nazorg en follow-up: Na de aanname biedt het wervings- en selectiebureau vaak nazorg en follow-up aan om ervoor te zorgen dat zowel de opdrachtgever als de nieuwe werknemer tevreden zijn met de plaatsing. Dit kan onder meer inhouden het monitoren van de inwerkperiode van de nieuwe werknemer en het bieden van ondersteuning indien nodig.

Het uitbesteden van werving en selectie kan een efficiënte en effectieve manier zijn om hoogwaardige kandidaten aan te trekken voor jouw organisatie, terwijl je je kunt concentreren op je kernactiviteiten. "

Niet gevonden wat je zocht?

Onze kennisbank geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie niet gevonden? Bel of mail ons.