18 januari 2023

Ontmoet Ideal Concept

Ideal Concept is een bedrijf dat actief is in de schoonmaakbranche. Van schoonmaak voor retailers tot glasbewassing, van transport in goederen van de ene naar de andere winkel tot laden en lossen. Ideal Concept ondersteunt binnen de branche hun partners met een variëteit aan werkzaamheden in het facilitair. Gevestigd in Zoetermeer, heeft het bedrijf een klantenbestand van Groningen tot Maastricht.

Type

Werkgever

Maken gebruik van

JEX

Samenwerking sinds

2022

Branche

Schoonmaak

Leveringsconversie

41%

Als echte facility partner staat Ideal Concept voor langdurige relaties. Ze bieden een combinatie van kwaliteit en flexibiliteit, waardoor ze altijd mensen klaar hebben staan voor spoedjes, zelfs in de late uren.

 

Tekort aan schoonmaakpersoneel

Na de corona periode was de schoonmaakbranche erg veranderd. Zo werd er tijdens corona bezuinigd op schoonmaakpersoneel, maar toen de pandemie overvloog hadden veel mensen zich omgeschoold naar een andere branche.

“Er moest veel geïnvesteerd worden om een nieuwe schoonmaakpartner of nieuw uitzendbureau te zoeken. Dit kostte veel tijd waardoor we er zelf ook niet aan toe kwamen, wat weer problemen opleverde in onze planning.”

Ideal Concept is sinds 1 juni 2022 partner van JEX Works, waar zij gebruik maakt van de marktplaats gevuld met honderden uitzendbureaus. Gedurende die periode hebben zij meer dan 200 kandidaten aangeboden gekregen op hun openstaande vacatures voor de schoonmaakbranche.

0

Samenwerking sinds

243

voorgestelde kandidaten

0

%

Leveringsconversie

“”

“We zijn via JEX Works in contact geraakt met veel nieuwe partners. Hier hebben we veel samenwerkingen met verschillende partners opgezet, zonder er zelf veel tijd in te hoeven steken. Dit maakt het makkelijker om de juiste kandidaten op de juiste plekken in te vullen.”

Kaylee Goedhart

Medewerker Planning bij Ideal Concept

Veel sneller schoonmaakpersoneel aangeboden

Van die aanbiedingen kwamen er ook nieuwe partners voor Ideal Concept naar voren, waar ze zelf misschien niet aan waren gekomen. “We hebben nog steeds samenwerkingen lopen met uitzendbureaus, maar het aantal kandidaten dat zij aanbieden is verminderd. Met JEX Works hebben we nu nieuwe partners, waardoor we open plekken in de planning sneller kunnen invullen.”

Het platform helpt hier ook bij, door het snelle schakelen, weinig tijd kwijt zijn aan het plaatsen van de vacatures en in contact komen met nieuwe partners. “Het is een gebruiksvriendelijk portaal, het werkt fijn en we zien in één overzicht of er kandidaten zijn aangeboden en of we ermee verder kunnen.” Ideal Concept heeft namelijk niet voor alle aanbiedingen een plek in de planning. Maar hierdoor hebben ze zelf wel altijd een ruimere keuze in met wie ze écht samen willen werken.

Persoonlijk contact en nodige ondersteuning

Voordat samenwerkingen tot stand komen, lopen de nodige onderhandelingen via het platform. Gezien het grote aanbod, maar ook vanwege de planning van het bedrijf, wordt de nodige hulp dan ook erg gewaardeerd. “De samenwerking met JEX en onze Customer Success Manager is heel erg fijn. We krijgen direct antwoord als het gaat om kleine vragen. Maar ook wanneer we er tijdens de onderhandelingen niet uitkomen met een partner, staan ze altijd voor ons klaar en zijn ze meteen bereid om ons verder te helpen.”

Laat je inspireren

Benieuwd wat JEX voor jou kan doen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.